Aprendre en un museu, tota una història

L’any passat, vaig fer el curs d’Auxiliar de Museus que organitzen la Universitat Pompeu Fabra i la Fundació Catalana Síndrome de Down. Aquest curs el vaig fer al campus de la Ciutadella.

A part de continguts teòrics, al curs també fèiem sortides als museus de Barcelona un dia a la setmana com per exemple al Centre de Cultura Contemporània, CaixaForum, MACBA o MNAC, entre altres.

Els professors del curs van ser Josep Vicens i Ion Gràcia.

Quan vaig acabar el curs, vaig començar a fer les pràctiques. Primer les vaig fer al Museu de les Ciències Naturals de Barcelona. I el passat 8 de gener les vaig començar al Museu d’Història de Catalunya.

El primer dia en van ensenyar les instal·lacions del museu.

Hi han dos tipus d’exposicions: les temporals i les permanents. En aquests moments, les temporals són sobre la terra cooperativa de Catalunya, i  sobre l’antiga presó Model de Barcelona. Aquestes exposicions estant fins el dia 17 de febrer.

L’exposició permanent és sobre la història de Catalunya: la memòria d’un país, fins el segle XVIII. Els temes són els següents:

1. Les arrels

2. El naixement d’una nació

3. La mar nostra

4. A la perifèria de l’Imperi

5. Vapor i nació

6. Els anys elèctrics

7. Desfeta i represa

8. Retrat de Catalunya contemporània

Les tasques que faig

A primera hora del mati estic a la part de taquilles, ajudant a vendre les entrades i posar butlletins de les exposicions del museu. Estic amb tres persones més que em donen consells per fer-ho millor.

Després d’esmorzar, faig tasques administratives: enviar correus, fer “toborones”, donar les correspondències de correus… Estaré fent pràctiques fins el 29 de març.

Unes de les tasques que vaig fer la setmana passada va ser fer unes fotografies a l’exposició permanent sobre Catalunya. A les fotografies posa el meu nom. També he fet més fotografies, però seran d’arxiu.

Aprenentatge

A les pràctiques estic molt content perquè estic aprenent molt, sobretot el tema d’arxiu,  rebre els grups escolars i tema entrades.

Espero que trobi feina d’auxiliar de museus perquè és un tema que m’agrada molt. S’ha de ser molt ordenat i jo ho sóc molt.

Shares

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Catalan   English   French  Spanish