La veu de la discapacitat intel·lectual en antena

Betevé emet un reportatge sobre la vida independent

El dies 29 i 30 de gener em van venir a fer un reportatge per Betevé, per al programa La família barris.

La periodista que m’entrevistava es diu Geor Giner. Hi havia una altra persona amb una càmera que es diu Cristina Monclús, i Oriol Fernández, el director del programa.

Primer van venir a veure el meu pis, on fa un mes que visc sola. Van venir el dimarts 29 quan estava amb la persona de suport, la Cristina Martínez.

Em van gravar passejant pel meu  pis i vaig seure al sofà amb la Geor Giner i vaig dir que fa un mes que visc sola. Abans vivia amb una companya de pis durant sis anys i mig.

Ara ho faig tot: cuinar,  netejo la casa sola… Pels matins treballo tres cops a la setmana i faig quatre hores al dia. Al migdia em venen a fer el suport a casa, tres dies a la setmana i m’ajuden a anar a comprar i quan  haig de treure diners també, o per organitzar-me…

Després va parlar la persona de suport sobre el que fa a la seva feina i sobre mi. Va dir que està contenta  de les  coses que faig  al pis.

Visibilitzar l’IMPD i l’Assemblea de Drets Humans Montserrat Trueta

Després vaig anar amb cotxe, amb els de la tele, fins a la fundació,  que tenia reunió de l’Assemblea de Drets Humans Montserrat Trueta. Preparem actes i conferències sobre la convenció de Nacions Unides sobre els drets de les persones amb discapacitat. La propera conferència serà el dia 14 març a la Universitat de Girona.

Em van gravar dient el que faig a l’Assemblea i al consell rector de l’IMPD. Vaig dir els meus punts del meu programa electoral.

Al dia següent van venir a la feina a gravar  i vaig dir  el què faig jo a la  meva feina i la resta de companys de la oficina .

El primer que faig quan arribo a l’oficina és suc de taronja per tots  i també  tinc un aparell que ensobra les factures. Després vaig a Correus a enviar les factures, de vegades vaig al banc o també a comprar si falta quelcom.  I  també  les cartes que  tinc  a la taula  els hi poso el segell i les passo per registre d’entrada.

Aquest dijous a les 22.20h. no us perdeu el programa La família de barris.

+ posts

Redactora i presidenta de l’Assemblea de Drets Humans Montserrat Trueta. És activista pels Drets Humans de les persones en situació de discapacitat intel·lectual. I també és vocal a l’IMPD de Barcelona (Institut Municipal de les Persones amb Discapacitat). “ÈXIT21 pot servir a la societat per veure que hi ha moltes opinions i notícies diferents i això va bé per la gent de fora perquè vegin aquestes opinions diferents. Per a mi em serveix perquè aprenc coses i em sorprenc de coses que no sabia”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *