PAM! Nous reptes a l’IMPD

El passat dia 27 de Setembre de 2018, vaig tenir la primera reunió de després de vacances a l’IMPD. Era una sala nova a al carrer València número 307, en comptes del número 304 de sempre.

Ajudes al lloguer

Primer vam aprovar les actes anteriors dels dies 18 de setembre 2017 i 22 de març 2018.

En la del 18 de setembre surt que jo vaig dir : «La Sra. Montserrat Vilarrasa demana que consti en acta que les persones amb discapacitat intel·lectual no necessiten pisos adaptats sinó diners per poder pagar el lloguer. També ho sosté el representant Xavier Comí”.

En L’acta de 22 de març surt que: “La Sra. Vilarrasa diu que el gruix d’hores de suport hauria de ser en funció de la necessitat i no en funció de la discapacitat”. També diu que “La Sra. Vilarrasa comenta que no cal sempre que els pisos siguin adaptats, i que també podrien haver ajudes econòmiques per pagar el lloguer”.

Per últim consta: “La Sra. Vilarrasa diu que en matèria d’accessibilitat intel·lectual des de l’IMPD i la Fundació Catalana Síndrome Down es pot ajudar”. La Fundació Catalana Síndrome de Down s’ha ofert a ajudar al IMPD en temes d’accessibilitat cognitiva.

Drets de les persones amb discapacitat

El punt 2 va ser un informe de possibilitats de defensa de Drets de les persones amb discapacitat.

Es refereix a les possibilitats de la oficina que tenim per nosaltres a l’IMPD, on cal establir quin horaris farem i quines activitats farà cadascú. Ens ofereixen que el senyor Carles Dalmau, ex síndic de Greuges a Sant Boi, vingui a explicar-nos quines opcions tenim per actuar des de l’oficina en matèria de defensa de drets.

Convenció sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat

Sobre el Programa d’Actuacions Municipals (PAM) de l’IMPD que parla sobre Garantir els Drets de les persones amb discapacitat, jo vaig demanar si es farà el punt 5, que diu adaptar les polítiques municipals a la Convenció sobre els Drets de les persones amb Discapacitat.

Ramon Lamiel va dir que si ens referim a la campanya de drets que vaig proposar, es posaran en contacte amb nosaltres per dissenyar-la.

De cara a adaptar polítiques municipals a la Convenció està tot per fer perquè falten dades.

Shares

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Catalan   English   French  Spanish