La nova Bilbao

Aquestes vacances he estat fent turisme per la ciutat de Bilbao (País Basc) descobrint llocs per visitar que em van agradar.

Fa uns quinze anys enrere, la ciutat no tenia tant interès. Hi havia molta industria que generava problemes amb la qualitat de l’aire. La ria a al pas per la ciutat  estava contaminada pels gasos que emanaven del polígons industrials. Per solucionar això es va desplaçar una part de l’industria a altres llocs de la província i la ciutat es va modernitzar.

Un edifici sorprenent

El Guggenheim és un museu situat a la vora de la ria de Bilbao amb una construcció diferent a la de qualsevol casa. Fora del museu destaquen les escultures de l’aranya i la del gos Puppy, feta amb plantes de colors.

Si entrem a dins trobarem el típic museu d’exposicions. Quan jo hi vaig anar n’hi havia sobre cadires antigues que em va sorprendre  perquè mai havia pensat que les cadires poguessin ser el motiu d’una exposició.

Un casc històric per visitar

La plaça Barria és la plaça major de Bilbao. És la típica plaça basca amb una font al mig, edificis amb arcades i molts bars.

També hi ha mercats i gastronomia. Un dels mercats és el que està situat al barri de la Ribera. És un mercat molt gran on pots menjar molts “pinchos”. Per qui no ho conegui, són trossos de pa amb aliments per sobre, com per exemple pernil, formatge, empanadilla o truita, entre altres.

A prop de la platja

A uns 45 minuts en metro trobem la platja. Jo us recomano que aneu a la de Gorliz, un municipi de la costa de Biscaia. Aquesta platja és gran i té una aigua molt bona pel tractament de malalties com l’esclerosi.

Un pont centenari

No vull acabar aquest article sense anomenar un dels ponts que ha fet 100 anys aquest 2018. Em refereixo al pont que connecta Barakaldo amb Portugalete. És un pont en el que circulen cotxes i vianants, però amb motor ni a peu; sinó  amb una barca molt gran que et porta d’un costat a l’altra de la ria en 5 minuts. Sorprenent!

Shares

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Catalan   English   French  Spanish