BARCELONA TINDRÀ UNA CAMPANYA SOBRE DRETS HUMANS

En motiu dels 10 anys de l’entrada en vigor de la Convenció de Nacions Unides sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat

El dimarts 10 de juliol vaig anar a l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat (IMPD) per tirar endavant la campanya de conscienciació sobre els Drets de les persones amb Discapacitat, que vaig proposar al Consell Rector.

A la reunió també havia de venir Bertrand de Five, vocal per a la discapacitat física, però no va poder venir. Vaig estar amb el meu assistent, Edgar Prat; i amb dues persones de l’IMPD.

Vaig dir de dirigir la campanya a tota la ciutadania, en comptes de professionals concrets. Em van demanar quins drets creia que calia comunicar de la Convenció de Drets de les Persones amb Discapacitat. Vaig proposar els següents drets en aquest ordre:

  • 1º) Article 8) Presa  de Consciencia (referent al punt del meu programa: Conscienciar als mitjans de comunicació i la societat)
  • 2º) Article 5) Igualtat i No-Discriminació (Referent  la punt del meu programa: Que no se’ns faci bulling)
  • 3º) Article 19) Dret a viure de manera independent i ser inclòs a la Comunitat. (Referent al punt del meu programa: Viure Independent)
  • 4º) Article 24) Educació (Referent al punt del meu programa: Escola Ordinària)
  • 5º) Article 27) Treball i ocupació (Referent al punt del meu programa: Empresa ordinària i tenir un sou per poder viure)
  • 6º) Article 29: Participació en la vida política i publica. (Referent al punt del meu programa: Dret a vot)

Tots aquest articles son els punts del meu programa. Maria Soledad Cisternas Reyes, ex-membre de la comissió redactora de la Convenció i enviada especial de Nacions Unides sobre Discapacitat i Accessibilitat, quan ens va visitar a l’Assemblea de Drets Humans de la FCSD, ens va dir que per a ella l’article més important de la Convenció és el 8: la presa de Consciencia. També li va agradar molt tot el meu programa.

A l’IMPD m’han dit que podem fer un tríptic i banderoles que podrien estar tot un mes penjades per la ciutat. Proposen de novembre a desembre d’aquest any.

També hem quedat que volem fer la campanya en positiu.

10 anys de la Convenció

Per últim, m’han demanat quin valors vull transmetre. He dit que per mi el més important és: feina, sou per viure, salut, amor i amistat.

També hem comentat aprofitar per la campanya que es celebren 10 anys de la entrada en vigor de la Convenció.

Hem  convocat un altre reunió el dia 24 d’aquest més de juliol, per tancar el tema.

Shares

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Catalan   English   French  Spanish