FINAL DE CURS ESCÈNIC

El passat 15 de juny es va celebrar la Mostra de Teatre Amateur al Círcol Catòlic de Badalona. En aquest marc, els alumnes del taller de teatre de l’associació homònima, van representar una funció teatral assajada durant el curs.

DOS ACTES, DUES OBRES

La sessió escènica constava de dos actes de 25 minuts de duració cadascun, interpretats per dos grups d’alumnes del taller. No obstant, però, en cada acte es va representar la versió reduïda d’una obra diferent.

En la primera part es va recrear l’obra Una vella coneguda olor, del dramaturg Josep Maria Benet i Jornet, autor de la mítica telenovel·la Nissaga de poder. La segona part va ser una interpretació d’Animals de companyia, escrita per Estel Solé.

REDACTORA “BEACTRIZ”

La vetllada teatral va arrencar amb Una vella coneguda olor, interpretada per un elenc totalment femení, en el qual figurava Beatriz Ruiz. La redactora d’Èxit21 interpretava el personatge de la Teresa, abillada amb brusa blanca, faldilla fúcsia i una bossa a conjunt.

La història s’ambienta al safareig d’un edifici d’habitatges amenaçat d’enderroc per l’obertura d’una nova avinguda. La indumentària i els diàlegs dels personatges (s’esmenta la boda de Joan Carles I i Sofia de Grècia), transporta l’espectador fins el 1962, any en què el desaparegut Benet i Jornet va escriure l’obra.

DE SEGON, MAL ROTLLO

Tot just acabat l’entreacte, va sortir a escena el segon grup d’actors, interpretant  Animals de companyia, d’ambientació més contemporània. La funció escenificava un sopar entre amics per donar la benvinguda a casa a la Beth, una integrant de la colla. El que prometia ser una vetllada animada i distesa, esdevé en un enfrontament dialèctic entre els personatges que treu el pitjor de cadascun.

SALUTACIÓ CONJUNTA

Un cop finalitzada la representació de l’obra Animals de companyia, els actors participants en ambdues funcions, van sortir plegats a saludar al públic. En un racó de l’escenari hi havia la Bea Ruiz, rebent junt als seus companys l’ovació dels espectadors assistents a la platea.

Si d’alguna cosa es poden vanagloriar els ciutadans i ciutadanes de Badalona, és de la seva devoció per la poesia i les arts escèniques. I si algú en té cap dubte, existeixen entitats culturals com Pont del Petroli o el Círcol Catòlic per corroborar-ho.

Shares

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Catalan   English   French  Spanish