TEATRE: T’ESTIMO, ET TEMO

De petita vaig començar a fer  petites obres de teatre que en el transcurs dels anys m’han marcat. He interpretat diversos papers que m’han incomodat pel tipus de personatges que representen. Això em va passar quan vaig interpretar Dida de Romeu i Julieta.

No he sigut realment un referent a escena. La inseguretat em ve pels meus dubtes, pel pànic escènic (llegiu l’article on ho explico) i pels nervis quan s’obre el teló i els focus.  

Durant molt de temps no vaig pujar a un escenari, fins que aquest any m’he arriscat a fer-ho.

Retorn als escenaris

El 28 de setembre em vaig inscriure a un taller de teatre per adults al Círcol Catòlic, una entitat molt anomenada a la meva ciutat, Badalona. Vaig estar dues setmanes de prova per decidir si m’agradava o no. I finalment, m’hi he quedat.

Quan em toqui tornar a actuar i estigui entre butaques, amb les meves companyes, potser em vindrà de nou la vergonya i el pànic. Tinc por de quedar-me rere les cortines, tinc por de dir que no, tinc por de relliscar en un terra que tan estimo.  

Penso que no tinc talent quan es tracta d’actuar. Vaja, que no serveix-ho per aquest món. Sobretot, ho penso quan veig el públic. Espero que no em passi de nou.

El taller el faig els divendres per la tarda, a una hora prou raonable per tal de haver d’arribar tard a casa.

Fa la sessió una noia per la qual tinc debilitat i que estimo molt, tal i com s’explica a l’article “Posada de llarg en vers” de Jordi Riu, on s’esmenta a Laura Forteza.

Els Forteza els conec de tota la vida. Són una família d’actors de Badalona. Tant el pare, com el fill i la filla són coneguts per fer doblatge, per aparèixer a Televisió de Badalona o d’anar de teatre en teatre.

A les festes de maig fan tot un repertori! Apareixen al pregó,  a La vella història del Baró de Maldà, el Racó Íntim, la cremada del dimoni, els castellers…

La Laura Forteza ha fet moltes obres com: La primera de la Classe, Les Criades i Els Pastorets. Té molt de nom, molt bon cor i tots els del Círcol ens l’estimem.

Hi ha tota una pila d’ actors que són de Badalona, començant per en Lluiís Marco i acabant per la Rosa Gàmiz.   

Jo no vull arribar molt alt com totes aquestes persones que he citat. Simplement, estaria satisfeta si em pogués treure la vergonya i la por que tinc.

De moment faré el taller de teatre i qui sap més endavant si faré alguna obra. M’agradaria que de públic hi fossin els de teatre amateur, els del nivell més alt de teatre del Círcol, perquè em puguin ajudar i donar-me alguna pauta per créixer en aquest terreny que tan estimo.

Sóc de Badalona, sóc sòcia del Círcol Catòlic, he viscut tota la vida i tinc orgull de teatre.

Shares

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Catalan   English   French  Spanish