UN CANT D’ALZINA ESCOLTAT EN PLE CARRER

El passat 4 d’octubre del 2017 va tenir lloc a Badalona el recital en què el llibre de poemes Cant d’alzina va ser el gran protagonista i com no, la seva autora, Bea Ruiz, redactora de la revista digital Exit21. L’acte, organitzat per l’associació cultural Pont del Petroli, s’emmarcava dins el cicle Poesia i cia, que aquest any ha arribat a la seva 11ena edició.

POESIA A L’AIRE LLIURE

L’escenari del recital va ser un petit auditori improvisat amb dues files de cadires, un micròfon, un altaveu i un faristol, tot muntat davant la llibreria Saltamartí. Malgrat que el temps no hi convidava, la lectura oral dels poemes de Cant d’alzina es va dur a terme al mig del carrer Canonge Baranera, on es troba l’establiment. A l’acte hi van ser presents Bea Ruiz, així com el seu entorn més proper, format per la seva família i els membres de l’associació Pont del Petroli, de la qual l’autora del llibre en forma part.

L’obertura del recital va anar a càrrec de Joan Puche, cofundador de l’entitat cultural. Tot seguit la Bea va encetar la ronda de lectures entonant Pàgines d’un llibre, a la qual va seguir Carme Duran amb els poemes Sepulcre de nit i Cartes a la mar.

El següent a posar-se davant del micròfon va ser Juan Fran, qui va recitar els versos de Tai chi i Fulla de tardor enamorada. Després va a tornar passar pel faristol Carme Duran per declamar Ànima de terra.

A continuació va arribar el torn de Joan Seus, al qual li va tocar entonar Aquarel.la de rosa. La següent peça de l’obra, titulada Vistes des d’un pont va sonar de boca de la mare de la Bea.

A rengló seguit va intervenir de nou Juan Puche per recitar el poema que dóna títol al llibre. El següent a sortir a la palestra va ser de nou Juan Fran per a delectar els presents amb Déu.

Després va arribar el torn d’Elena Montes, que va llegir els versos d’Astre de llum, seguit de Ratjada per boca de Carme Duran. El colofó al recital el va posar la pròpia autora de Cant d’alzina amb el poema Oceans.

L’acte va acabar amb les paraules d’agraïment del propietari de la llibreria Saltamartí i la posterior signatura d’exemplars a càrrec de la Bea.

UNA VETLLADA OBERTA A TOTHOM

El fet que el recital de Cant d’alzina es realitzés a la via pública va propiciar que alguns dels vianants que la transitaven se sentissin atrets pels versos que ressonaven per l’altaveu. I és que Pont del Petroli és una entitat, la filosofia de la qual és la divulgació de la cultura entre els seus conciutadans. En definitiva, el Cant d’alzina es va escoltar més fort que mai.

Shares

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Catalan   English   French  Spanish