Assequibles sí, adaptats no

Les persones amb discapacitat intel·lectual reclamen ajudes per pagar pisos

El passat 18 de setembre vaig anar a la quarta reunió ordinària de la Comissió Executiva del Consell Rector de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat.  Va ser la primera trobada després de vacances.

Van venir tots els membres del Consell Rector, però ningú del Ajuntament, tret de Ramon Lamiel i Antoni Galiano (President i Secretari Delegat del IMPD, respectivament).

Els meus companys del Consell Rector es van queixar molt que no hi fos la regidora presidenta de l’IMPD, Laia Ortíz, i no hi hagués ningú de l’Ajuntament i que ni avisessin que no anaven a venir. Sí que va venir Raül Casas en representació del la xarxa de Transports de l’Ajuntament de Barcelona.

A continuació vam tractar tres punts:

  1. Líneas de proposta del pressupost de 2018 de l’IMPD
  2. Estat d’execució de les propostes dels representants de les persones amb discapacitat al Consell Rector
  3. Precs i Preguntes.

Ens van entregar documentació. Ens van fer entrega de l’Acta de la Reunió Ordinària de la Comissió Executiva del 30 de maig de 2017; el pressupost 2018 del IMPD i el programa d’actuació i del procés participatiu de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat.

Ajuts per al lloguer

Jo vaig dir que volia que constés en acta que “les persones amb discapacitat intel·lectual no necessitem pisos adaptats, necessitem ajudes per pagar els pisos normals, perquè no ens arriba amb els nostres sous.” En Ramon Lamiel ens va dir que a Afers Socials de l’Ajuntament hi ha ajuts al lloguer i que mirarà per a qui estan previstos.

Pel que a les nostres propostes, la meva que era fer una campanya de Conscienciació sobre els Drets, em van dir que tenien ganes de fer vídeos.

Bertrand de Five, vocal de la discapacitat física, va portar una nova proposta: organitzar sortides de les Residencies per anar a la piscina.

Per últim ens vam demanar que penséssim noves propostes per presentar.

+ posts

Redactora i presidenta de l’Assemblea de Drets Humans Montserrat Trueta. És activista pels Drets Humans de les persones en situació de discapacitat intel·lectual. I també és vocal a l’IMPD de Barcelona (Institut Municipal de les Persones amb Discapacitat). “ÈXIT21 pot servir a la societat per veure que hi ha moltes opinions i notícies diferents i això va bé per la gent de fora perquè vegin aquestes opinions diferents. Per a mi em serveix perquè aprenc coses i em sorprenc de coses que no sabia”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *