Salvem el zoo de Barcelona!

Tot va començar com una activitat de cap de setmana amb el grup d’amics de la Fundació Catalana Síndrome de Down. Vam passar el dia al zoo i dins del que cap, vam veure a tot tipus d’éssers vius de quatre potes i altres espècies; a més d’un espectacle de lleons marins.

Durant la vetllada vam fer fotos de grup i d’aquells animals que es deixaven veure, com els flamencs, els lleons, els bisons, les girafes i fins i tot algun tigre, diversos simis i algun més.

La veritat és que hi ha qui va trobar a faltar el show dels dofins. De la mateixa manera, algunes de les instal·lacions estaven d’obres de manera que tampoc vam poder veure els elefants.

I destacant que alguns dels animals estaven engabiats ―els únics que campaven al seu aire eren els galls dindi― hi ha qui diu que el parc zoològic s’està enfonsant per falta de visitants.

Pendent de reformes

Si fem una ullada en el temps, l’any 1999 es va decidir desdoblar el zoo en dos espais i fer un parc zoològic al Vallès per animals terrestres, i un parc zoològic marí a les instal·lacions del Fòrum de Barcelona.

Però el projecte va ser paralitzat pel govern del PP argumentant un excessiu impacte ambiental. El 2004, el govern del PSOE dóna llum verda però reduint l’extensió de les instal·lacions.

Ja el 2013, l’alcalde Xavier Trias (CiU) decideix aparcar el projecte per falta de pressupost, de manera que la primera opció del parc del Vallès queda directament descartada.

Han passat ja 17 anys des dels inicis d’aquest projecte i a dia d’avui, l’espai ubicat a la Ciutadella segueix demanant noves instal·lacions o bé una nova ubicació.

La instal·lació compta amb el suport unànime dels ciutadans del carrer que en una sola veu, reivindiquem: Salvem el zoo de Barcelona!

Shares

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Catalan   English   French  Spanish