La violència de gènere

Malauradament, un problema força freqüent en la societat que vivim és la violència de gènere. Aquesta es dóna molt més en les dones; segons ho manifestes els periodistes i els mitjans de comunicació.

Així, doncs, queda més focalitzat en el gènere femení?

Jo crec que això es deu a que la imatge que vol donar l’home és que és el més fort, reponsable i qui ha de portar els diners a casa i mantenir la família.

Aquesta idea crec que és molt errònia degut a que  l’home no ha de trepitjar la dona sota cap concepte. Tampoc ha de ser una guerra de sexes per veure qui és el més fort i el més dèbil. Dèbil no hi ha ningú; nomes és una ideologia antiquada i per a mi una mica ronyosa.

La dóna avui en dia no és dèbil. Tampoc ha de dependre de ningú ni ser el centre d’atenció de ningú.

Molts cops la violència de gènere ve promoguda degut a una falta molt gran del control de les nostres emocions o situacions viscudes com també per pensaments erronis.

Quan s’inicia una relació amb una parella sigui del sexe que sigui s’hauria de deixar molt clar que ha d’haver-hi respecte per part de les dues parts. I si a això li afegim un control força elevat de les nostres emocions, ajudarà molt més a evitar la ràbia i la ira i a fomentar l’enteniment amb la persona amb qui s’està en aquell moment.

La violència de gènere es pot donar de tres maneres: física, psicològica i sexual. Jo conec aquestes però desconec si en poden haver d’altres.

La violència física acostuma a ser amb cops al cos de la persona.

La psicològica és una de les menys treballades degut a que no es veu tan clarament com la física. A més, és una de les que més costa de recuperar-se degut al dany ja fet a la persona.

La sexual pot ser un dels problemes més freqüents degut a la manera com es porta a terme la sexualitat a dia de avui . Crec que la sexualitat encara no ha deixat de ser un tabú degut a la por que es crea i genera per tenir tan present els perjudicis que comporta i les malalties que pot transmetre.

La sexualitat hauria de ser una situació de satisfacció, divertiment i experimentació. Tot i així, dir també que sempre s’ha de practicar amb seny, previsió i protecció.

Per tot això, la violència de gènere hauria de desaparèixer amb l’ajut de tots plegats per garantir una millor convivència a la nostra societat. 

Redactor “ÈXIT21 un punt de reflexió i expressivitat cap al món exterior en el qual puc manifestar o expressar situacions de la meva vida particular, social… I que puc compartir amb els meus companys i amb el món en el qual vivim. Servirà per fer visibles les coses que ens passen, personals i socials, i també mostrar la integració de les persones amb discapacitat”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *