Me’n vaig a casa

Què és?

Aquest és un projecte innovador que va ser iniciat l’any 2000 creat desde la Fundació Catalana Síndrome de Down.

Tot va sorgir des d’una preocupació o necessitat d’uns pares de família que buscaven una forma de vida més sostenible i saludable pels seus fills/es, perquè poguessin ser el mes autònoms possibles dintre de les seves possibilitats físiques, mentals i sensorials.

Aquest servei dóna nom a un grup de persones les quals se’ls anomena “Persones de Suport”coordinades per en Pep Ruf coordinador d’aquesta tasca i també de la Red Nacional de Apoyo a la Vida Independiente. També hi ha la Cati Ramon com a mà dreta. Tots dos coordinen horaris, activitats o necessitats del servei.

Ja són 15 persones de suport a la llar, les qual se’ls pot donar les gràcies per tot l’esforç fet diàriament, tot i ser la seva feina, la fan molt bé.

Aquest servei només té per objectiu ensenyar i ajudar a persones amb diversitat de discapacitats intel·lectuals a ser més autosuficients amb ells mateixos i amb la societat que els envolta.

Una petita explicació seria que si un usuari no sap com es freguen els plats se li explica de la forma més entenedora possible perquè ho aconsegueixi i assoleixi ell mateix,aprendre sense dependre de ningú i, si no es així,dependre el menys possible.

Els usuaris rebem ajuts de tot tipus: casolans, administratius, psicològics, de salut, per part de tot l’equip del servei.

Aquest servei funciona gràcies a uns ajuts que rebem de la Generalitat, els quals a dia de avui els retalla un 20% i amb possibilitats de fer-ho més. Això ens perjudica al servei però principalment a les persones de suport i als usuaris del servei.

Per això faig una crida a la Generalitat per aturar les retallades, i que puguem créixer com a servei útil per a persones amb discapacitat.

Lluitem pel que volem i ho aconseguirem!!!

Shares

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Catalan   English   French  Spanish