FEINA INCLUSIVA: UN DRET A TREBALLAR

A les persones que vivim amb situació de discapacitat ens costa trobar feina. Quan va començar la pandèmia molts, almenys un de cada quatre, vàrem perdre la feina. Aquesta és una dada molt preocupant si tenim en compte el que ens costa treballar i el que està costant tornar, almenys, a les dades d’abans de la pandèmia.

Jo sóc dels que vaig perdre la feina només començar la pandèmia, el març del 2020, però des del mes de maig, dos anys després, per fi he tornat a treballar i estic molt content a la meva nova feina, un despatx d’advocats.

Gerard Ruiz, autor de l’article, amb el seus companys de feina al bufet d’advocats.

La gent amb situació de discapacitat, com els altres, tenim dret a treballar (com diu l’article 27 de la Convenció de Nacions Unides sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat), i encara que estic molt content de la meva nova situació personal, tinc amics que fa temps que no tenen feina. Tots saben que no és fàcil per ningú, i menys per les persones que visquem amb alguna situació de discapacitat.

Per sort existeixen entitats com la Fundació Catalana Síndrome de Down (FCSD) que treballen per la inclusió laboral. La FCSD ens ajuda a buscar feina, a través del servei Col·labora, fent una gran tasca d’inclusió en empreses ordinàries a favor de persones com nosaltres.

Trajectòria laboral

En el meu cas la primera feina que vaig tenir gràcies a la FCSD va ser el projecte Kango, a l’any 2018. L’any següent, fins l’inici de la pandèmia, vaig treballar a una escola i ara mateix, des de fa uns mesos, treballo a un bufet d’advocats.

M’agrada i espero continuar treballant molts anys. La gent amb situació de discapacitat tenim molt a dir, molt a fer, i crec que on estem fent feina hi ha un millor ambient de treball. 

Shares

2 Comments on “FEINA INCLUSIVA: UN DRET A TREBALLAR

  1. Treballar amb Gerard és un plaer. No he vist una persona amb tanta alegria, sempre té un sonriure per tots nosaltres.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Catalan   English   French  Spanish