L’Albi, entre gralles i gegants

El passat 6 d’agost vaig participar a la  15ª trobada grallera i gegantera de L’Albi.

Va ser una gran trobada amb totes les colles dels pobles que hi eren:  Tarrés, Cervià de les Garrigues,  Les Borges  Blanques, Verdú, Valls, Vinaixa, Juneda  i  L’Albi.

A les onze del matí ens vam reunir  els més grans per organitzar la trobada. Vam preparar els aperitius, vam posar les begudes a les neveres i vam col·locar les taules i les cadires. 

El cap de colla va connectar els  altaveus al seu ordinador perquè se sentís la música. 

Ens vam oblidar de posar els noms de cada colla que va venir a la trobada a les taules del sopar. 

A la tarda vam posar els cartells a terra perquè les colles sabessin on posar els seus gegants i capgrossos. Quan  totes les colles van estar a punt vam donar la sortida a la cercavila. 

Va començar el gegant Guillem de Timor que és el de la colla grallera Tropa del Cargol, que és la nostra, la de L’Albi. Els companys van tocar la gralla al seu darrere, seguits de la resta de participants. 

A mitja cercavila vam fer una parada a un portal per beure i refrescar-nos. Després vam seguir el recorregut pels carrers del poble fins arribar al pati de les escoles, que era el final del recorregut. 

Allí van ballar els gegants. Després dels balls es van donar els obsequis a cada colla: una bossa de bolis i dues botellas d’oli.

Sopar i karaoke

La cercavila va acabar amb unes cançons de la colla. La darrera va ser el “Passi-ho bé”. Després vam sopar fideuá i vam fer un karaoke. Va cantar la nostra alcaldessa i el nostre cap de colla. 

Ser de l’Albi és el millor que hi ha.

Shares

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Catalan   English   French  Spanish