DOWN ESPAÑA TANCA EL CURS EN LECTURA FÀCIL

Ara que el curs lectiu s’acaba, moltes entitats fan balanç del que ha suposat per a les mateixes l’exercici 2021-22. Per això, Down España va organitzar una reunió telemàtica el passat 28 de juny. A la trobada van participar tècnics i representants de diverses entitats autonòmiques dedicades a la inclusió social de persones amb síndrome de Down i discapacitat intel·lectual. Un servidor hi estava convocat en representació de la Fundació Catalana Síndrome de Down (FCSD).

L’acte virtual va ser conduït per Pep Ruf, responsable del Servei d’Autonomia de les Persones de la FCSD. L’objectiu principal consistia en exposar als assistents els avenços que Down España ha assolit en matèria d’accessibilitat cognitiva. Així, doncs, les actes de les reunions s’exposen en lectura fàcil, més entenedores per a tothom.

VIDA SANA EN COS COMPRÈS

El segon punt de la trobada feia referència a la salut de les persones amb la síndrome de Down i en situació de discapacitat intel·lectual. Això implica uns hàbits alimentaris i d’higiene. En aquest sentit, la tècnica d’una entitat participant a la trobada va exposar una càpsula audiovisual. El vídeo recrea la visita d’un pacient amb discapacitat intel·lectual a la consulta d’un metge. L’objectiu és que els facultatius expliquin els resultats d’una analítica de forma entenedora.

Una altra institució afiliada a Down Espanya va mostrar una aplicació per guiar les persones amb síndrome de Down. Es tracta d’una eina per assessorar en aspectes com el cos, la sexualitat o l’afectivitat. Per al sexe femení és especialment útil, atès que explica què és i com funciona la menstruació, també coneguda com a període d’ovulació.

DIVERSITAT SEXUAL

En l’apartat d’afectivitat, coincidint amb el Dia Internacional de l’Alliberament LGTBI+ (entengui’s Orgull Gai), un dels punts de la xerrada virtual va estar dedicat al tema. La intenció  era normalitzar una realitat que a ulls d’una persona amb discapacitat intel·lectual pot resultar estranya. La tècnica d’una de les entitats participants va explicar el cas concret d’un company bisexual.

Complerta l’hora i mitja de duració prevista, Down España va donar per conclosa la reunió telemàtica. La propera trobada per al curs vinent està prevista (en principi) per al proper 25 d’octubre. Durant la temporada  2021-22, l’ens estatal per a la inclusió social de les persones amb síndrome de Down ha treballat en l’accessibilitat cognitiva. Així, doncs, a manera de cirereta, Down Espanya tanca curs en lectura fàcil.

Foto: Arxiu Down España

Shares

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Catalan   English   French  Spanish