DOWN ESPAÑA, PUNT I SEGUIT

El passat 22 de març (oportunament, l’endemà del Dia Mundial de la Síndrome de Down) va tenir lloc l’última reunió telemàtica organitzada per Down España. La trobada, a la qual em vaig connectar com a representat de la Fundació Catalana Síndrome de Down (FCSD), s’emmarcava en el context de la Red Nacional de Vida Independiente (RNVI). Aquest projecte està destinat a compartir experiències sobre l’autonomia i l’emancipació de les persones amb síndrome de Down i en situació de discapacitat intel·lectual.

La cita va servir per reprendre les qüestions pendents de l’última reunió, així com informar-nos de les novetats aportades per Down España. La trobada va estar conduïda per Pep Ruf, director tècnic de l’Àrea d’Adults de la FCSD.

ACCESSIBILITAT COGNITIVA I EMPODERAMENT

Una de les assignatures pendents pel que respecta les reunions de Down España era informar dels punts de les mateixes en lectura fàcil. Fins fa poc, a les trobades telemàtiques de l’entitat es feia servir un vocabulari molt tècnic que molt dels representants no comprenia. Per corregir aquest defecte, l’entitat ha ajuntat en les pantalles una finestra en la qual es descriu de forma entenedora els continguts.

Així, Down Espanya s’ha fet més cognitivament accessible.

Un altre punt de l’ordre feia referencia a l’empoderament d’usuaris amb càrrecs de certa responsabilitat dins les seves respectives entitats. En aquest sentit, menció apart mereix Montserrat Vilarrasa, vocal per la discapacitat intel·lectual del Consell Rector de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat (IMPD).

VINCLES AMB LLATINOAMÈRICA

Des de Down Toledo se’ns va explicar una col·laboració amb Llatinoamèrica. La institució manxega manté un estret vincle amb entitats dedicades a la inclusió de les persones amb la síndrome de Down i discapacitat intel·lectual a països iberoamericans. Entre les entitats es troben Astra, a l’Argentina, o Down Caribe. Això permet conèixer la realitat del col·lectiu amb trisomia 21 a l’altra Riba de l’Atlàntic.

La reunió virtual va acabar amb un quart d’hora de retard sobre l’hora prevista per les preguntes formulades per dos dels assistents. Aquestes, bàsicament versaven sobre la data de la propera trobada de famílies que Down Espanya organitzarà, probablement el proper mes de desembre. Amb l’última trobada telemàtica, Down Espanya ha reprès la tasca allà on va quedar en cita l’anterior. En definitiva, un punt i seguit.

Foto: Down España

Shares

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Catalan   English   French  Spanish