FEINA I DRETS, REPTES URGENTS

L’IMPD presenta els serveis jurídics i d’inclusió laboral als membres del Consell Rector   

El passat dia 14 de febrer vaig tenir una reunió amb la resta de Vocals de l’Institut municipal de Persones amb Discapacitat (IMPD) de l’Ajuntament de Barcelona. Va ser virtual. Em vaig conectar desde la Fundació Catalana Síndrome de Down (FCSD). Ens estan explicant les diferents persones que treballen a l’IMPD. Concretament ens van explicar el Equip d’assessorament laboral. És com el Servei de Col·labora d’inserció laboral de la FCSD, però de l’Ajuntament. Busquen feina per persones en situació de discapacitat

Ens van presentar l’Àngels Garcia que és la responsable d’aquest Equip. Ella ens va llegir un pdf amb informació sobre la feina que fa. Va anar molt ràpid al llegir, perquè deia que no hi havia temps per explicar tot, però jo li vaig demanar d’anar més lent. De tota manera, encara que va intentar anar més lent, em va costar seguir el que deien. Els hem demanat que ens enviin el pdf per llegir-lo jo tranquilament. 

El pdf deia que és un servei d’Assessorament Laboral creat el 1985 per oferir suport a la inclusió laboral de les persones en situació de discapacitat al mercat ordinari de treball. Des de fa 7 anys és impulsor de la Xarxa per la inclusió Laboral de Barcelona (XIB) formada per les entitats del sector amb més expertesa, entre elles la FCSD.

Crec que fa falta més llocs de feina per les persones en situació de discapacitat intel·lectual, perquè molts han perdut la feina durant la pandemia. 

Presentació servei jurídic

El 21 de febrer vaig tenir una altra reunió on ens van explicar el Servei Jurídic de l’IMPD. Ens ho va explicar el Toni Galiano, advocat i cap del Servei Júridic de l’IMPD. Al seu equip hi treballen dues persones més: Raiha Gull i Anna Grañana.

El Toni ens va dir que porta 7 anys a l’IMPD i té un fill en situació de discapacitat. 

El Servei Jurídic de l’IMPD dona Informació i orientació per garantir els drets de les persones en situació de discapacitat: dubtes en relació amb les condicions laborals, situacions de possible discriminació, manca d’accessibilitat comunicativa als serveis públics, denegacions de suport en els diferents àmbits de la vida, entre d’altres. 

Shares

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Catalan   English   French  Spanish