LA DESESPERANÇA DE LA REINA

Fa molt de temps vivia en un palau una reina que es deia Gertrudis. Tenia els cabells vermells com el foc i els ulls blaus com el mar. El seu marit, el rei, es deia Vicenç i estava molt malalt. El servei estava molt pendent de la seva evolució, especialment en Constantí, que mai es movia del seu costat.

Al cap de poc temps va morir i la reina va quedar viuda. Cada mes, la reina Gertrudis anava al cementiri a visitar la tomba del seu marit per portar-li un ram de roses blanques. Un dia, la reina es va sorprendre al trobar flors vermelles a la tomba del seu difunt marit.

―Qui deu haver portat aquestes flors vermelles? ―es va preguntar.
El mes següent hi va tornar. Aquesta vegada, a més de les flors vermelles va trobar espigues blanques. Quin misteri! El neguit de la reina no parava de créixer.

Van passar els dies i aquesta vegada la reina va trobar un llibre recolzat a la làpida. La Gertrudis el va agafar i va llegir la portada. Era Hamlet, de William Shakespeare. La reina va fullejar les pàgines i es va adonar que formava part de la història perquè la mare del protagonista es deia Gertrudis. Plena de curiositat, es va endur el llibre a palau per llegir-lo i va quedar astorada al descobrir que el personatge de Gertrudis moria accidentalment emmetzinada. Què significava això? Després de molt rumiar, la reina va concloure que el seu destí ja estava escrit. Algú estava conspirant contra ella, com havia fet anteriorment amb el seu difunt marit. Però qui era el conspirador i qui era el seu confident?

L’endemà va tornar al cementiri. Mentre dipositava el ram de flors una ombra se li va apropar. Era en Roger, el germà del seu marit. Aquest li va advertir que un patge de la cort, en Constantí, la volia eliminar. Però, per què?

La Gertrudis va descobrir que en Constantí estava bojament enamorat d’ella. Va eliminar el seu marit perquè no suportava que estigués amb ella per com el menyspreava.

Mesos més tard de la mort del rei, la reina no havia passat pàgina i no li feia gens de cas. En Constantí sentia que el seu assassinat va ser en va i no podia veure la reina plena de dolor.

Finalment, en Constantí va ser detingut i executat, i la reina va refer la seva vida amb en Roger.

Si us ha agradat aquesta historia, us recomanem que llegiu Hamlet de Shakespeare.

Shares

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Catalan   English   French  Spanish