ESTUDIANTS HOLANDESOS S’AMAREN DE LA FCSD

El passat 5 de novembre membres de l’Assemblea de Drets Humans Montserrat Trueta i Èxit21 de la Fundació Catalana Síndrome de Down (FCSD) van fer una conferencia a un grup d’estudiants de la Universitat de Groningen, Holanda, que havien vingut a Barcelona a conèixer l’activitat de la FCSD.

Els representants de l’Assemblea van ser Gerard Ruiz, Quim Martí i Montserrat Vilarrasa, que van ser acompanyats per Edgar Prat, coordinador del servei de Promoció Ciutadana, que va fer d’intèrpret. Pep Ruf, director de l’àrea de suport a les persones i a la comunitat; i Natalia Cuenca i Laura Videla, del Centre Mèdic Barcelona Down de la FCSD, també van participar a la xerrada celebrada a l’Hospital de Sant Pau.

Èxit21 i l’Assemblea, al detall
El primer en parlar va ser Gerard Ruiz que va explicar que son membres d’Exit21 i de l’Assemblea de Drets Humans Montserrat Trueta, dos espais de la FCSD. Ruiz va explicar que va entrar a l’Assemblea al confinament i que ara és el president. També va explicar les entrevistes que fa per Èxit21 i com funciona el curs de drets humans que fa falta fer per entrar a l’Assemblea.

Després va intervenir en Quim Martí per explicar l’activitat de l’Assemblea: conferències, reunions setmanals, assessoraments a estudiants i a altres persones i sobre les actes que es fan de cada reunió. Va explicar que tot el que fem hi ha coses virtuals i altres presencials. Va dir que és membre d’Exit21 i va explicar el llibre d’estil. També va dir que el nostre company Andy Trias ha fet un llibre de les seves memòries, que esta traduït a l’Anglès amb el títol “Ignoring DS”.

Per últim, Montse Vilarrasa va explicar la seva tasca com a vocal per a les persones en situació de discapacitat intel·lectual al Consell Rector de l’Institut Municipal de Persones amb discapacitat (IMPD) de l’Ajuntament de Barcelona. També va dir que ha estat a la ONU, a Nova York, per participar en una Declaració sobre els drets de les dones en càrrecs de lideratge polític i públic.

A l’acabar la conferència ens van fer moltes preguntes. Una estudiant que parlava castellà ens va dir que li agradaria traduir la revista a l’anglès. Li vam deixar el nostre email perquè ens contacti.

També vam fer una foto amb tots els assistents. La xerrada va suposar una oportunitat per donar a conèixer la tasca de la FCSD a estudiants vinguts de fora.

Shares

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Catalan   English   French  Spanish