AMB LA MIRADA POSADA A LA REELECCIÓ

El passat 28 d’abril vaig tenir l’oportunitat de fer la presentació de la meva candidatura a les Eleccions de 2021 del Consell Rector de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat (IMPD). Sóc una de les quatre persones candidates del sector de les persones amb Discapacitat Intel·lectual.

Aquestes eleccions seran el mes de juny, concretament de l’1 al 16 per Internet, i el 16, 17 i 18 de manera presencial.

El director de Dincat, Carles Campuzano, va fer la presentació de les candidatures i també va fer de moderador durant l’acte. Cadascun dels candidats vam fer una petita presentació. A mi em va tocar parlar la primera.

Vaig començar explicant que sóc membre de la revista digital Èxit21 i de l’Assemblea de Drets Humans Montserrat Trueta de la Fundació Catalana Síndrome de Down (FCSD).

També vaig explicar que treballo a una empresa ordinària i que visc de forma independent. Tot seguit vaig començar a parlar dels punts del meu programa que defensen vuit drets.

Quan tots els candidats vam acabar les nostres presentacions, es va parlar de la nostra opinió sobre els quatre blocs temàtics de l’IMPD que són els següents:

Bloc1: Dret a la sensibilització ciutadana, trencar barreres, estigmatització, participació i associacionisme, salut, envelliment, covid.
Bloc 2: Vida independent, habitatge, assistència personal.
Bloc 3: Ocupació, educació, formació inclusiva.
Bloc 4: Accessibilitat universal, oci, cultura, esports, transport, comerç, via pública.

Un programa de futur

Respecte al primer bloc vaig comentar que hem d’intentar que les persones ens vegin com som, persones com tothom, que tenim algunes limitacions però que podem participar en qualsevol iniciativa i que envellim com tothom, amb covid o sense.

En el segon bloc vaig dir que hem de tenir dret a viure de forma independent en habitatges accessibles i amb preus assequibles i gaudir d’una assistència personal si ho necessitem.

En el tercer bloc vaig explicar que tenim dret a una educació inclusiva i que la base de tot és l’educació i el fet de poder estar a la mateixa classe amb les altres persones, i que si en el dia a dia no hi ha discriminació serà més fàcil per a tots.

Vaig aprofitar per explicar la meva experiència pròpia de discriminació per part de les famílies de l’alumnat de la llar d’infants on hi anava de petita per tenir la Síndrome de Down, i que gràcies a les mestres em vaig poder quedar.

En el quart bloc, vaig mencionar que en el meu programa es recull el dret a l’oci inclusiu, i que tenim la llibertat de fer i anar per on vulguem i sentir-nos bé.

Per últim, els candidats i les candidates vam tenir un espai de diàleg obert amb la ciutadania.

Continuaré el camí de la reelecció amb il•lusió i mirant pels drets que represento.

+ posts

Redactora i presidenta de l’Assemblea de Drets Humans Montserrat Trueta. És activista pels Drets Humans de les persones en situació de discapacitat intel·lectual. I també és vocal a l’IMPD de Barcelona (Institut Municipal de les Persones amb Discapacitat). “ÈXIT21 pot servir a la societat per veure que hi ha moltes opinions i notícies diferents i això va bé per la gent de fora perquè vegin aquestes opinions diferents. Per a mi em serveix perquè aprenc coses i em sorprenc de coses que no sabia”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *