EL RESPECTE, UN DRET UNIVERSAL

L’altre dia vaig tenir l’oportunitat de participar en una xerrada amb Clara Hervás sobre els Drets Humans a Down Lleida. Tots dos vàrem comentar la Declaració Universal dels Drets Humans, que és per a tothom, però també la Declaració Internacional de Nacions Unides sobre els Drets de les persones amb discapacitat.

Jo em vaig dedicar a explicar les paraules clau que estem estudiant al curs de Drets Humans de la Fundació Catalana Síndrome de Down (FCSD) com per exemple “éssers humans”, “discriminació”, “dret”, “dret a vot”, etc.

Per la seva part, Clara Hervás va explicar la tasca que ha estat fent la nostra companya Montse Vilarrasa al capdavant del Consell Rector de l’Institut Municipals de les Persones amb Discapacitat (IMPD). Vilarrasa ocupa aquest càrrec des del 2016 i es tornarà a presentar a les eleccions d’aquesta primavera.

Per últim, la Clara ens va parlar sobre els drets de la dona que van ser possibles a partir de l’any 1968 gràcies a Clara Campoamor.

Els de Down Lleida van explicar que l’any 2012 van visitar l’ONU als Estats Units. En aquella visita van estar Ester Nadal i Tonet Ramírez, persones usuàries de Down Lleida.

Respectar els drets
Els dijous per la tarda faig el curs de Drets Humans de la FCSD amb el professor Edgar Prat. En aquest curs aprenem paraules com les que vaig explicar a la xerrada, però també textos com la Declaració Universal dels Drets Humans o la Declaració Internacional de Nacions Unides sobre els Drets de les persones amb discapacitat.

Les dues declaracions són molt importants perquè intenten fer respectar tots els nostres drets.

Shares

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Catalan   English   French  Spanish