CISTERNAS REYES, DEFENSORA DELS DRETS UNIVERSALS

Aquest article tracta sobre Maria Soledad Cisternas Reyes, impulsora de la Convenció de Nacions Unides sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat i actual Publicada Especial del Secretari General de les Nacions Unides sobre Discapacitat i Accessibilitat (EE).

Cisternas Reyes va ser presidenta del Comitè Redactor de la Convenció Internacional de Nacions Unides sobre els drets de les Persones amb Discapacitat.

A favor de la inclusió
Va iniciar la seva carrera creant el seu propi estudi legal i fundant la Corporació Pro Ajuda A l’Feble Visual, COPRADEV, el 1993.

Les seves investigacions i publicacions la van portar a participar com a membre de la Conferència Capacitació Beijing + 25, declaració de Dones, que va donar origen a la Convenció sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat de l’Organització de Nacions Unides.

Ella va ajudar a redactar el text de la Convenció que va ser aprovat a Nova York el 2006.
L’any 2000 va crear el Programa Jurídic sobre Discapacitat de la Facultat de Dret de la Universitat Diego Portals de Xile i el va dirigir fins al 2008.

Durant els anys 2002 i 2006, va ser consellera en el Fons Nacional de la Discapacitat (Fonadis), conegut actualment com a Servei Nacional de la Discapacitat (Senadis).

De del 2013 fins 2016, va ser presidenta del Comitè de Nacions Unides sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat.

María Soledad Cisternas Reyes sempre ha reivindicat que les persones en situació de discapacitat han de tenir reconeguts tots els drets humans i totes les llibertats i han de ser respectades com els altres i participar plenament en la societat.

Reivindicar els nostres drets
L’Assemblea de Drets Humans Montserrat Trueta (ADHMT) de la Fundació Catalana Síndrome de Down (FCSD) també reivindica els drets de les persones en situació de discapacitat.

Una altra dona important que volem destacar pel seu treball actual perquè el nostre missatge arribi a molta gent és Montserrat Vilarrassa, membre de la ADHMT i vocal representant de la discapacitat intel·lectual a l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat (IMPD).

El que anem aconseguint és gràcies a les ganes, la il·lusió i la lluita de seguir endavant encara que tinguem obstacles. Vilarrasa és una persona molt treballadora i ens informa sobre els avenços que aconsegueix per a nosaltres a través del seu activisme.

Per saber més sobre aquest document i sobre elles us recomanem veure l’entrevista a Maria Soledad Cisternes Reis que va realitzar EXIT21. Va ser una entrevista molt interessant que ens va ajudar a empoderar com a dones.

Volem agrair tota la feina que dones com Maria Soledad Cisternas Reis o Montse Vilarrasa han fet en la lluita pels drets humans de les persones en situació de discapacitat.

Shares

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Catalan   English   French  Spanish