ELOI COLLELL DÓNA UNA LLIÇÓ D’INCLUSIÓ

Aquest cap de setmana ha tornat a TV3 el programa “Per què volen els avions?”. El seu presentador és l’Eloi Collell, una persona amb síndrome de Down, que en aquest primer programa de la nova temporada va entrevistar a diferents col·lectius professionals del mon escolar i dels serveis socials, també a l’actriu de teatre, Laura Aubert; a la cantant Judit Neddermann; i al pallasso Tortell Poltrona.

En aquest programa també ens va ensenyar com es feia una PCR i ens explicava que tenia una mica de angunia, però que s’ha de ser valent, va dir.

Ha sigut un programa molt interessant, on és va poder veure com estaven portant els entrevistats el tema de la Covid 19. Cadascun d’ells va poder explicar el que sentia i els mals moments que han tingut de passar.

L’Eloi Collell és un gran presentador i una referencia de futur. Calen més persones amb situació de discapacitat fent programes en els mitjans de comunicació perquè vegi la societat que nosaltres també som capaços de fer bona televisió o ràdio.

Amb l’estrena del programa “Per què volen els avions?” hem tingut l’oportunitat d’entrevistar al seu presentador, l’Eloi Collell, la primera persona amb síndrome de Down que presenta un programa a la Televisió de Catalunya.

Més oportunitats
Els periodistes tindrien d’agafar més persones a les seves redaccions amb situació de discapacitat i respectar el llibre d’estil d’Èxit21. Amb aquest llibre d’estil, que l’hem fet entre tots i totes, és poden veure una sèrie de coses importants, com per exemple que la Síndrome de Down no és una malaltia, però també que nosaltres podem fer les coses.

La inclusió és per tothom , primer s’ha de reforçar i s’ha de respectar.

Shares

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Catalan   English   French  Spanish