ADÉU A UNA GRAN DAMA DE L’ESCENA

Montserrat Carulla i Ventura va morir el passat dimarts 24 de novembre als 90 anys. L’actriu va néixer a Barcelona el 19 de setembre del 1930. Durant els mesos de pandèmia, sobretot en els últims dos mesos, va patir una baixada molt gran per problemes de cor.

Carulla va estar casada amb Felip Peña i fou mare de la també actriu Vicky Peña i del director Roger Peña També va ser àvia dels actors Miranda i Aleix Gas Peña. Va conviure amb tota una família d’artistes. Es va retirar dels escenaris a partir del 2014.

50 anys damunts dels escenaris
L’actriu va complir mig segle de trajectòria teatral i televisiva. Carulla va estudiar a l’Institut del Teatre a finals dels 40, i als anys 60 va començar a fer teatre professional a Barcelona i Madrid.

A partir dels anys 90, es va convertir en una actriu molt important a TV3. Va aparèixer a sèries com “Secrets de família”, “Dones d’aigua”, “Laberint d’Ombres, “El cor de la ciutat, o “La Riera”, que va ser el seu últim paper a la petita pantalla.

En el món del teatre, Carulla entre moltes altres obres va participar en clàssics com “Romeu i Julieta”, “Hamlet”, “Molt soroll per no res” i “Les alegres casades de Windsor”.
També va actuar en moltes pel·lícules com “Surcos”, “Vida de familia”, “El vicari d’Olot”, “Mariposa negra” o “El orfanato”, entre moltes altres.

L’última obra que va interpretar va ser “Laia”, escrita pel seu fill Roger Peña i protagonitzada pel seu nét Aleix.

L’última entrevista que va concedir va ser a la ràdio, al programa de l’Albert Om, un dia abans de fer els 90 anys. També va ser molt recordat el programa de “El convidat” que va protagonitzar.

Durant la seva carrera va guanyar diferents guardons molt importants com la Creu de Sant Jordi, Medalla d’Or de la Generalitat i el Gaudí d’Honor.

El 2013 va escriure les seves memòries, un bon record que ens deixa de la seva llarga i exitosa trajectòria.

Sempre la recordarem com una gran persona i una molta bona actriu catalana.

+ posts

Redactora i presidenta de l’Assemblea de Drets Humans Montserrat Trueta. És activista pels Drets Humans de les persones en situació de discapacitat intel·lectual. I també és vocal a l’IMPD de Barcelona (Institut Municipal de les Persones amb Discapacitat). “ÈXIT21 pot servir a la societat per veure que hi ha moltes opinions i notícies diferents i això va bé per la gent de fora perquè vegin aquestes opinions diferents. Per a mi em serveix perquè aprenc coses i em sorprenc de coses que no sabia”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *