LA MERCÈ ES POSA LA MASCARETA

La Festa Major més insòlita en l’any coronavirus

Fins fa poc es desconeixia que passaria amb la festes de la Mercè de Barcelona. De ben segur seran diferents degut a la Covid-19.

Es faran poques coses, doncs els espectacles es podran seguir en directe a casa, a través de Betevé. Hi hauran escenaris repartits per 10 districtes de la ciutat per evitar aglomeracions i prevaldran les recomanacions de l’Agència de Salut Pública i el Procicat.

El pregoner més pallasso
El pregoner d’aquest any serè el pallasso Tortell Poltrona que donarà el tret de sortida en un any complicat en el que el riure és més necessari que mai. Poltrona té una llarga trajectòria, fins i tot en projectes solidaris com “Pallassos sense fronteres”, ONG de la que va ser fundador.

Aquest any el cartell serà especial. L’ha dissenyat l’estudi Reskate i recorda l’aportació de la ciutat a la patrona que es va produir durant una plaga de llagostes. Els seus autors ho han volgut recordar en temps de pandèmia global.

Actes de mínims
Seguint amb la idea de descentralizació que acompanyarà tots els actes, el piromusical es realitzarà a quatre punts de la ciutat perquè es pugui seguir des de el major número de cases possibles de Barcelona.

Pel que fa a la cultura popular no es faran el toc d’inici, les diades castelleres, les projeccions a la façana de l’ajuntament ni el correfoc.

“No resignar-nos”
No ser temeraris, però no resignar-nos. Aquesta és la màxima de l’equip organitzador de la Mercè 2020, unes festes que donaran feina a 150 companyies de l’àmbit cultural i festiu, un sector que està molt afectat degut a la Covid-19.

Per complir amb els protocols, els horaris seran d’11 del matí a les 10 de la nit.

Totes las activitats seran amb reserva anticipada de localitats i totalment gratuïtes, amb aforament únicament assegut i limitat a 800 persones el més multitudinaris.
Malgrat la pandèmia, que no decaigui la festa. Ni el coronavirus atura la Mercè.

Shares

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Catalan   English   French  Spanish