La flama de la llengua catalana arriba a Montserrat

Aquest diumenge s’ha celebrat a Montserrat la renovació de la flama de la llengua catalana després de passar per Prada de Conflent, a França; Castelló i ja per finalitzar el seu recorregut, per Montserrat.

La flama va arribar en mans del centre excursionista els Blaus de Sarrià fins a les mans del pare Abat.

A continuació és va celebrar una missa on és va parlar de la ciutat de Granollers com nova encarregada de fer arribar la flama a Montserrat.

Un cop acabada la missa, és van fer varius parlaments. Va parlar el president dels Blaus, l’Albert Arbós, el regidor del districte, Albert Batlle, i el president de Federació d’Entitats de Muntanya, Jordi Merino.

Un cop acabats els actes és va celebrar un dinar de germanor al mirador de Montserrat i la renovada flama ja és pot veure tot l’any a Montserrat.

Aquest acte es celebra amb l’objectiu de mantenir viva la llengua catalana. L’any 1968 l’excursionisme català es va sumar a les celebracions a favor del català coincidint amb el centenari del naixement de Pompeu Fabra.

Pròximes sortides

Un cop acabat els actes de la flama, l’entitat continuarà organitzant actes per celebrar el seu centenari com la 55a Festa de la Cançó de la Muntanya, l’Aplec de Sardanes a l’abril, les Havaneres del onze de juliol, la Flama del Canigó del vint-i-tres de juny, i moltes altres activitats més que és poden consultar a la pàgina web dels blaus de Sarrià.

Shares

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Catalan   English   French  Spanish