El greuge econòmic de la discapacitat

El passat dia 3 de desembre va ser el Dia Internacional de la discapacitat en general i l’aniversari dels 40 anys de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat (IMPD) i em van convidar a la Sala de Cròniques de l’Ajuntament de Barcelona. Al dia següent em van convidar a parlar a un acte que organitzava Carme Riu, companya del Consell Rector de l’IMPD i vocal per la Discapacitat física.

L’acte del 3 de desembre, Dia Internacional de la discapacitat, la presidenta de l’IMPD, Margarita Mari-Klose, va llegir i explicar l’estudi del greuge econòmic de la discapacitat (estudi que vaig demanar jo durant el meu mandat).

Aquest estudi mostra les diferències de sou i la major despesa que tenen les persones amb discapacitat respecte les que no tenen discapacitat.

Hi havia una pantalla gran, amb llenguatge de signes per a les persones sordes que explicava el text que anava llegint la presidenta.

Dones no Estàndards

Al dia següent, el 4 de desembre, la Carme Riu em va convidar a la Primera jornada “Conquerim la Igualtat d’oportunitats al món laboral també per les dones amb discapacitat”, al Centre Cívic de la Sedeta.

Era un esdeveniment que organitzava l’associació Dones No Estàndards, de la que Carme Riu n’és presidenta.

A la segona taula em va tocar a mi i vaig parlar de la meva trajectòria com a vocal i dels drets humans. 

A la mitja part va haver pica-pica i alguna beguda. La jornada va durar tot el matí però jo vaig ser-hi 2 hores perquè havia d’anar a treballar.

Tota la gent tenia una discapacitat física menys jo que tinc síndrome de Down.

Redactora i presidenta de l’Assemblea de Drets Humans Montserrat Trueta. És activista pels Drets Humans de les persones en situació de discapacitat intel·lectual. I també és vocal a l’IMPD de Barcelona (Institut Municipal de les Persones amb Discapacitat). “ÈXIT21 pot servir a la societat per veure que hi ha moltes opinions i notícies diferents i això va bé per la gent de fora perquè vegin aquestes opinions diferents. Per a mi em serveix perquè aprenc coses i em sorprenc de coses que no sabia”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *