Camilo, per sempre

El passat 8 de setembre va morir Camilo Sesto, un dels cantants més influents del panorama musical espanyol. La seva pèrdua ha deixat un buit per a milions de seguidors d’arreu del món.

Camilo Blanes –més conegut artísticament com Camilo Sesto- va néixer a Alcoi el 16 de setembre de 1946. Va ser compositor, cantant i productor musical. La seva veu va ser una de les veus masculines més destacades de la música  pop en castellà.

Sesto va ser el primer artista espanyol en obtenir un disc de platí. Cantava en anglès, italià, alemany i valencià. Es va iniciar en el món de la música al cor del seu col·legi. A mitjans dels 60 va formar el grup pop Els Dayson i cantava en casaments i batejos per la seva comarca.

Carrera en solitari

Al 1965 va viatjar a Madrid per participar en el concurs de televisió Salto a la fama. Ja als 70, va començar la seva carrera en solitari com a Camilo Sexto.

L’any 1971 modifica el seu nom artístic i adopta definitivament Camilo Sesto. A la dècada dels setanta, publica diversos discos i participa en concursos com Cançó 71, El II festival de la Cançó Viña del  mar Xile.

Una de les seves cançons més conegudes va ser “Vivir así es morir de amor”. Aquest tema s’ha convertit en un himne per molta gent.

El 1975 estrena Jesucrist Superstar al teatre Alcala Palace de Madrid que va ser un gran èxit. A la década dels 90, va reduir de forma notable les seves actuacions a causa de problemes hepàtics.

Va rebre discs d’or a Espanya, Xile, Mèxic i Veneçuela. El 2011 va ser condecorat amb la Medalla del Màxim Orgull Hispà que se li va entregar a la ciutat de Las Vegas.

Va ser un cantant molt important a Espanya i la seva popularitat es va estendre per Amèrica, Europa i Àsia. La seva música quedarà per sempre.

Shares

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Catalan   English   French  Spanish