La cortina de fum de la inclusió

Per mi treballar i tenir feines dignes vol dir que sense feina no es pot viure independent. El benefici de treballar és poder gaudir plenament d’un sou digne. És a dir, sinó cobres és evident que no pots viure independent.

Encara que el dret al treball és un dret reconegut a l’article 27 de la Convenció de l’ONU sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat, no totes les persones amb discapacitat poden treballar.  Segons Plena Inclusión, la tassa d’atur de les persones amb discapacitat és el doble que el de les persones sense discapacitat.

Per  mi la vida independent és un benefici que et permet el món laboral. Precisament perquè l’importància està en el fet de poder gaudir d’autonomia pròpia i poder gestionar-se un mateix les seves coses i ser més útil. Això és el que jo reivindico: poder ser molt més útil. Per això, hem de lluitar contra la precarietat  laboral.

Inclusió real

Quan ens omplim la boca d’inclusió laboral i social de les persones amb la síndrome de Down (SD)o altres discapacitats intel·lectuals, algú sap  exactament què vol dir? Algú sap que vol dir la paraula “inclusió”? Quan utilitzem aquesta paraula hauríem de saber què vol dir.

Per mi, inclusió vol dir que se’ns tingui en compte i tenir oportunitats. I això passa per l’escola ordinària, tenir feina, un sou digne… No podem parlar d’inclusió sense tenir present aquests conceptes, perquè sinó seria com una cortina de fum.

Per això, vull destacar la importància de la feina que fan al Servei d’Inclusió Laboral “Col·labora” de la Fundació Catalana Síndrome de Down (FCSD) permetent que moltes persones en situació de discapacitat intel·lectual puguin accedir al mercat laboral amb feines dignes.

Quantes més empreses ordinàries apostin i donin feina a persones en situació de discapacitat, més oportunitats tindrem. 

Shares

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Catalan   English   French  Spanish