L’Assemblea més global

La FCSD fa una conferència pels estudiants de la Universitat de Groninguen

El passat dijous dia 11 de juliol vam fer una conferencia a la Fundació Catalana Síndrome de Down (FCSD) per estudiants holandesos de la Universitat de Groninguen, una de les universitats més antigues i grans dels Països Baixos. Vam parlar l’Andy Trias i jo mateixa, com a membres de l’Assemblea de Drets Humans Montserrat Trueta; i l’Edgar Prat, com a Responsable del Departament de Promoció de Persones i Participació Ciutadana de la FCSD, d’on forma part l’Assemblea.  

Teníem una intèrpret que ens traduïa a l’Anglès, a la que vull donar les gràcies.

L’acte començava a les 9 del matí amb una presentació de la FCSD per part de Katy Trias, explicant serveis, objectiu i metodologia. Després va haver-hi una xerrada sobre l’atenció primerenca i CDIAP,  a càrrec d’Anna Bayà.

Després va haver-hi una pausa de mitja hora, i tot seguit van parlar Artur Fernàndez i Núria Ferrer sobre el Pla Integral de Desenvolupament Infantil (PIDI) i el suport a les famílies. A continuació va parlar Beatriz Garvía sobre el Servei d’Atenció a Famílies i Salut Mental.

Conscienciació social

L’última taula va ser la nostra, de 13h a 14h.  A la mateixa taula que nosaltres va parlar la primera mitja hora en Pep Ruf, director de l’Àrea d’adults de la FCSD.

A partir de les 13:30h, primer va parlar l’Andy sobre el canvi de nom de l’Assemblea que ara es diu Montserrat Trueta, perquè aquest any és l’any Montserrat Trueta, en honor a la seva mort. Trias va explicar les xerrades de conscienciació que fem amb l’Assemblea a les escoles i universitats sobre la Convenció de Nacions Unides sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat.

També va explicar les xerrades que fem en els actes de la FCSD, com l’Acte de famílies o les Jornades Internacionals. També va promocionar el seu llibre de memòries i reflexions, en anglès, “Ignoring DS” i va invitar a totes les alumnes i professors holandesos a venir a visitar-nos a l’Assemblea o Èxit21 quan vulguin, i a venir a les properes Jornades Internacionals.

Per últim va demanar que li agradaria presentar les seves memòries en anglès a Holanda, per internacionalitzar-les.

De l’IMPD a l’ONU

Després de l’Andy vaig parlar jo. Vaig explicar que sóc la Vocal que represento a totes les persones amb discapacitat intel·lectual al Consell Rector de  l’ Institut Municipal de Persones amb Discapacitat (IMPD).

També vaig explicar que vaig anar a Nova York, a les Nacions Unides, a firmar un document que es deia Declaració de Dones amb Discapacitat en rols polítics i públics. Els he dit que vam fer un pic-nic al Central Parc.

Els vaig informar que per cada reunió que jo faig a l’IMPD, faig un article per Èxit21, el mitjà digital de la FCSD que compta amb més de 1.000 articles publicats.

Per últim va parlar Edgar Prat en anglès sobre el Departament de Promoció de Persones i Participació Ciutadana de la FCSD.

Vull agrair en nom de tota l’Assemblea de Drets Humans Montserrat Trueta al senyor Peter Paul de Deyn i la resta d’estudiants i professors que van assistir a la xerrada el seu interès pel nostre nostre projecte.

Shares

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Catalan   English   French  Spanish