Benvinguts a casa meva!

Notes sobre la vida independent

El 2013 jo vivia a Sarrià amb una companya de pis gràcies al Programa de la vida independent de la Fundació Catalana Síndrome de Down (FCSD).

A casa, faig les tasques: posar la rentadora, planxar, estendre la roba, cuinar, fer el llit … Faig moltes coses sola. El suport de la vida independent m’ajuda a administrar els diners, fer la comprar i més coses. Ve cada dia laborable un parell d’hores.

Els meus pares m’acompanyen al metge i a comprar els medicaments.

Crec que el programa de la vida independent és útil perquè ens ajuda a viure sols.

De pis en pis

He viscut en tres pisos diferents. El contracte de lloguer de Sarrià es va acabar i vam haver de buscar un altre pis. Al final el vam trobar a l’Eixample i vam fer la mudança. Al cap d’uns anys se’ns va acabar el contracte i vam haver de buscar un altre pis. Aquest cop a l’avinguda Tarradellas.

Estic molt contenta d’haver fet aquest pas. Ha estat molt important per a mi. Me’n vaig anar a viure sola amb 27 anys. Ara tinc 35 i segueixo vivint amb la mateixa companya de pis. La nostra relació és molt bona.

M’agrada molt viure independent i, per exemple, aprendre i cuinar. Si t’agradaria viure independent, no tinguis por de fer el pas. És molt important demostrar als pares que no tenim por. Feu com jo: no tingueu por i proveu-ho.

Shares

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Catalan   English   French  Spanish