Més que pneumàtics  

Aquest passat 22 de novembre es va celebrar la gala dels premis “Estrelles Michelin” a la ciutat de Lisboa.  Son uns premis que s’entreguen els millors restaurants del món.  Aquests destaquen gràcies a les conegudes guies Michelin que cataloguen restaurants i hotels de tot el món  perquè s’allotgen els viatgers.

Donant a conèixer un gran llibre

La guia Michelin (Le guide Michelin) és una sèrie de llibres guia publicats per Michelin per una dotzena de països. El terme fa referència a la guia vermella Michelin, la més antiga i coneguda de guies d’hotels i restaurants d’Europa, que atorga les prestigioses estrelles Michelin.

Michelin també pública guies verdes de viatges i turisme, així com diverses publicacions més noves com ara la Guide du Voyageur pratique (viatges independents), Guide Gourmand ( Restaurants ben valorats), Guide Escapade (d’escapades curtes) i la Guide coup de coeur (d’hotels amb caràcter).

Manteniment dels cotxes

El 1900 André  Michelin va publicar la primera edició d’una guia de  França per facilitar als conductors el manteniment dels seus cotxes,

per trobar allotjament decent i menjar bé en les parades del viatge. Incloïa adreces de distribuïdors de benzina, tallers mecànics, venedors de pneumàtics, lavabos públics, etc. El 1914 els oficials alemanys la van trobar de gran per tal d’envair França en les primeres etapes de la Primera Guerra Mundial.

La guia es va distribuir gratuïtament  fins els 1920. Segons una historia explicada pels germans Michelin, es va començar a vendre perquè es va trobar una pila de guies falcant una taula de treball en un taller mecànic, cosa que demostrava que era un obsequi  que es prenia seriosament. El 1926 la guia va introduir l’estrella per remarcar la bona cuina. A partir dels anys 30 es van afegir les dues i les tres estrelles. La portada de la guia originalment era blava originalment; però des de 1931 és vermella.

A mesura que els automòbils es feien més presents, es va desenvolupar el sistema d’estrelles i es van presentar les guies d’altres països. La guia de França 30 milions de còpies  des de que es va presentar. El 2008, es va publicar una sèrie de 17 guies. Hi ha una guia vermella que cobreix cadascun dels següents països: França,Bèlgica i Luxemburg, Els Països Baixos, Itàlia, Alemanya, Espanya, i Portugal, Suïssa, el Regne Unit i Irlanda i Àustria. També hi ha una guia vermella que cobreix les principals ciutats: Nova York, San Francisco, Tòquio, Los Angeles i  Las Vegas.

Història de la marca  

Michelin , oficialment manufacture Française des pneumatiques  Michelin, és principalment un fabricant de pneumàtics  fundat l ‘any 1889  a la ciutat occitana de Clarmont d ‘Alvernia.

Actualment és considerat, junt amb Bridgestone, el fabricant de pneumàtics mes important del món. A mes a mes, Michelin participa en diverses categories d’ automobilisme, principalment, principalment al campionat del mon de motociclisme i  en la Formula 1.

A data del 2007, Michelin posseeix  el record  del pneumàtic més gran fabricat, es tracta d’un pneumàtic  pesa 5 tones i 4 metres i mig de diàmetre i 1,48 metres d’amplada, amb un cost al mercat de 30,000 euros.

Com activitat secundària. Michelin realitza edicions de guies turístiques, guies gastronòmiques  i mapes de carreteres,  sent la més coneguda i la més venuda guia Michelin   a la venda  des de 1900.

Recentment s’ha introduït en el mercat del programari d’ajuda a la conducció  mitjançant GPS  i confecció automàtica per carreteres a través de la web.

Donant-se a conèixer

El 28 de Maig de 1889 es crea oficialment la societat mercantil Michelin, 

amb Édouard  Michelin com a primer gerent secundat per el seu germà André, fent-se càrrec  de l ‘empresa agrícola  fundada per el seu avi. Aristide Barbier i el seu cosi. Quan els germans Michelin arriben a l’empresa, la producció de la pastilla de fre anomenada The Silent.

Gràcies a la visita d’un ciclista a la fàbrica per proveir-se  del necessari 

per reparar una punxada. Édouard Michelin comença a rumiar en l’ idea d’un Pneumàtic reparable amb facilitat. L’Any 1891 Édouard patenta el pneumàtic per  bicicleta, popularitzat per el ciclista  Charles Théry  a la carrera Paris-Brest- Paris, on va ser el primer i l’únic competidor en utilitzar-lo. Conquerint la prova a favor del públic. Un any més tard 10.000  ciclistes  utilitzaran pneumàtic Michelin. 

Pas a les quatre rodes

La primera incursió  al món de l’automòbil va ser el 1895, quan Michelin  llençarà un pneumàtic semblant al de bicicleta, davant les rodes massisses de l’època. L’èxit del nou Pneumàtic a prova Paris- Burdeos- Paris, llençarà novament a l’estrellat.

Després  de l’experiència de la carrera, les victòries  dels automòbils equipats amb Michelin es succeeixen ràpidament: Paris-Marsella-Paris(1896), Marsella-Niça (1897), Paris-Amsterdam-Paris (1898), El Tour de França Automobilístic (1899), Paris-Tolosa-Paris (1900), Paris-Berlin (1901), Paris-Viena (1902) i Paris-Madrid (1903).

Des d’aleshores, pneumàtics Michelin es converteixen en un referent pels automòbils, esdevenint una de les principals marques productores i innovadores, implantant-se ràpidament per tota Europa i Nord -Amèrica. tot ampliant horitzons en els avions, maquinaria agrícola, maquinaria pesant i tramvies.

La mascota i els mixelins

La mascota de la companyia és en Bibendum, un personatge de color blanc format per una  pila de pneumàtics. Les formes arrodonides i abundants d’aquest ninot son conegudes mundialment com mixelins. D’aquesta manera, els sacsons de carn al voltant de la cintura de les persones, els coneguts flotadors, també adopten el nom de la marca. És a dir: els mixelins.

+ posts

EXIT21 em pot ajudar a ser millor escriptor i a valorar a les persones amb la síndrome de Down. També em pot ajudar a conèixer gent i a inspirar-me quan escric. EXIT21 pot ajudar a que la societat es doni compte que les persones amb alguna dificultat poden fer les mateixes coses o millor que les persones que no tenen dificultats. També a que ens valorin mes a les persones amb discapacitat o SD i que vegin que podem fer moltes coses molt diferents. Pot ajudar a que es valori a una persona igual que una persona que no te discapacitat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *