Barcelona, compromesa amb el vot inclusiu

El passat dia 23 de novembre de 2018 vaig assistir al plenari de l’Ajuntament que va aprovar la declaració institucional per garantir el dret de Vot per les persones amb discapacitat intel·lectual. Va parlar Ada Colau, alcaldessa de Barcelona, i Laia Ortiz, segona tinent d’alcalde i presidenta de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat (IMPD).

2.500 persones amb discapacitat intel·lectual podrem votar a Barcelona. Es farà que hi hagi Lectura Fàcil i accessibilitat a l’hora d’anar a votar. Al més d’abril, la setmana del 15, rebrem una carta de si ens toca estar en una taula electoral o no.

Dret a vot garantit

El passat dia 3 de desembre de 2018, dia internacional de les persones amb discapacitat, vaig a anar una jornada sobre garantia del dret a vot i l’accessibilitat en els processos electorals de l’Ajuntament al convent de sant Agustí, per treballar l’accessibilitat del Dret de Vot.

Vaig anar jo sola, el meu assessor no em va poder acompanyar i em va venir a recollir a l’Arc de triomf una persona de l’Ajuntament.

Els referents de l’Acte eren  Assumpta soler (Secretaria general IMPD) i Antoni Galiano (secretari jurídic de l’IMPD).

Van venir representants de totes les discapacitats: de la Federació DINCAT, Federació ECOM, Federació Salut Mental Catalunya, Federació Veus, FESOCA, Federació ACAPPS, ONCE, Associació Discapacitats visuals Catalunya B1B2B3, ACIC-Associació Catalana per la Integració del Cec.

L’objectiu era iniciar els treballs i debats per identificar els suports necessaris per a la garantia del dret de vot i l’accessibilitat en els processos electorals.

Primer hi va haver una presentació per part d’Antoni Galiano. Després una exposició del procés electoral municipal a càrrec de Jordi Casas, Secretari General de l’Ajuntament de Barcelona.

En la mateixa sala que estàvem vam posar 5 taules per separat: per discapacitat auditiva, per discapacitat visual, per diversitat funcional, per trastorn mental, i per discapacitat intel·lectual, on estava jo.

Un membre de l’IMPD ens feia unes preguntes sobre el dret de vot i contestàvem les preguntes i parlàvem conjuntament. Després quan vam acabar amb això vam posar en comú les recomanacions.

Per acabar vaig convidar a Gemma Tarafa, comissionada de Salut i diversitat, a Èxit21 per fer-li una entrevista. Espero que em truqui.

Shares

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Catalan   English   French  Spanish