El centenari parc dels pics d’Europa

El parc de pics d’Europa és un dels parcs més extensos d’Espanya, junt amb el del Teide i el d’Ordesa. Està situat entre Cantabria, el Principat d’Astúries i Castella i Lleó . Fa poc ha fet els seus 100 anys del seu nomenament com a parc. Té molts llocs i rutes a visitar.

Un gegant de pedra

El lloc que us recomano és el Naranjo de Bulnes, amb 2520 metres d’alçada. És un dels pics que més destaca sobre la resta degut a la seva alçada. Només està format de pedra i només es pot veure quan fa sol, ja que els núvols el tapen per la seva gran alçada.

114 anys d’aquella escalada

És un cim que molt pocs escaladors van aconseguir fer. Dos dels escaladors que ho van escalar van ser Pedro Pidal, juntament amb qui va ser el marqués de Villaviciosa del principat d’Astúries, el senyor Bernardo de Quirós a l’any 1904.

El riu Cares té historia

La ruta del Cares és un dels llocs d’aquest parc que només pots fer-la caminant, i té el seu punt d’interès al poble de Cain, punt on el camí és més estret. Durant tot el camí vas avançant paral·lelament amb el riu i envoltat de muntanya.

Hi ha tanta muntanya que s’han fet túnels curts, sobretot al principi del camí que el pots fer en unes 2 hores i mitja, segons el ritme que portis i l’atenció que prestis al paisatge.

També hi han animals

En aquest paratge viuen cabres. Allí no tenen cap restricció de cap tipus. Per això, alguns visitants que veuen la primera cabra tenen por de passar pel seu costat degut a les seves banyes. Però mai les hem d’espantar perquè sinó poden atacar. I com el camí és molt estret és possible que pugis  acabar daltabaix del riu amb un desnivell equivalent a uns 25 metres que en alguns moments poden ser uns 100 metres.

En general, és un parc molt ben gestionat i amb molta fauna. Per això, us recomano que el visiteu tantes vegades com vulgueu.

Shares

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Catalan   English   French  Spanish