LA GRAN FAMÍLIA FCSD ESCRIU UN NOU CAPÍTOL

El passat 6 de març va tenir lloc a la seu de la Fundació ONCE la tradicional trobada de famílies organitzada per la Fundació Catalana Síndrome de Down (FCSD). Aquest acte, que ha arribat a l’XI edició, té per objectiu donar a conèixer als familiars dels usuaris dels diferent serveis la seva realitat, i de retruc conscienciar-los de cóm les persones amb la síndrome de Down i altres discapacitats intel·lectuals reclamen ser tractats amb respecte i dignitat. Enguany, la cita ha tingut com a convidat l’escriptor i periodista Màrius Serra, que va ser entrevistat recentment per la revista digital Èxit21.

ADMISSIÓ I COMPRENSIÓ

L’encarregat d’obrir l’acte de famílies va ser Andy Trias, president de l’Assemblea de Drets Humans, va presentar el tríptic que sota el títol En el dia a dia, com tu explica el tracte que cal dispensar a les persones amb la síndrome de Down i discapacitat intel·lectual sense discriminar-les. Tot seguit van parlar els membres de l’Assemblea de Drets Humans.

Ana Rodríguez va ser la primera a posar-se davant el micròfon representant tots els seus companys. Tot seguit va intervenir  Oscar Aguilera, qui va parlar de la vinyeta referent a l’ús d’un vocabulari respectuós.

Anna Buch va reivindicar el dret a l’accés a la cultura de les persones amb discapacitat.

Andy Trias va reivincar el dret a decidir per un mateix, així com un tracte acord a l’edat de la persona amb discapacitat intel·lectual.

Per la seva banda, Quim Martí va llegir davant els assistents l’article 1 de la Carta de Declaració de Drets Humans segons el qual tots els éssers humans neixen iguals davant la societat.

Per acabar la ronda d’intervencions va parlar Montserrat Vilarrasa, actual vocal del col·lectiu de persones amb discapacitat intel·lectual al Consell Rector de l’IMPD, que va pronunciar l’apartat del fulletó que diu: “Adreçat a mi si vaig acompanyada”.

ELS SERVEIS DE LA FCSD, SOBRE LA TAULA

El següent bloc de l’acte va ser la taula rodona moderada per Màrius Serra, qui va exercir de mestre de cerimònies. A la taula hi havia representació dels diferents departaments que abasta la FCSD.

Katy Trias, directora general de la FCSD, va pronunciar un discurs sobre la institució que gestiona en el qual va recalcar els 30 anys que aquest 2017 compleix el Centre Mèdic Barcelona Down.

Màrius Serra va ser l’encarregat d’obrir la taula explicant els motius pels quals va acceptar la invitació de la FCSD, al mateix temps que va llançar als presents a l’auditori un enigma pel qual havien d’endevinar quin signe matemàtic que defineix la Fundació s’amaga darrere de cinc lletres.

Tot seguit va parlar el redactor d’Èxit21, Albert Díaz, explicant cóm és i cóm funciona la nostra revista digital.

El següent a intervenir va ser Jaume Domingo qui en representació del Grup d’Amics va informar dels criteris pels quals es decideixen els viatges que realitzen.

A continuació es va cedir el torn de paraula a Núria Ibáñez, usuària del servei de Vida Independent, va explicar cóm les persones de suport els assessoren en el seu dia a dia.

Maria Argelaguer va donar el seu testimoni de les pràctiques laborals en un museu per mitjà del servei Col·labora.

Alba Enamorado, estudiant de 3er d’ESO, va prendre la paraula en nom del grup d’Identitat parlant de la vida.

Per últim, Aída Aumatell, membre de l’Assemblea de Drets Humans, va explicar als assistents la seva experiència laboral com a cuinera en una llar d’infants a Tarradell.

En donar per acabada la taula rodona, Màrius Serra va demanar la solució a l’enigma plantejat a l’inici de la ronda d’intervencions. La redactora d’Èxit21, Beatriz Ruíz va ser qui va donar la resposta correcta, que era el signe =. Amb l’enginy que caracteritza Màrius Serra la solució amagava el missatge que tots som iguals i l’hora som diferents.

SORTEIG SOLIDARI

El colofó final a l’acte de famílies el va posar el sorteig d’una samarreta signada pel jugador del Barça, Lionel Messi, i entregada per Màrius Peralta, director de relacions institucionals. L’agraciada en la rifa va ser la membre d’Èxit21, Estefanía Mompeat.

Tenint en compte el convidat en l’edició del 2017 de la trobada, es pot dir que la gran família que és la FCSD ha escrit un nou capítol en la seva història.

Shares

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Catalan   English   French  Spanish