Periodisme inclusiu

Aquest gener he començat l’any amb una gran novetat: per primera vegada he trepitjat una universitat per fer un curs de ràdio i auxiliar de comunicació organitzat per la Fundació Catalana Síndrome de Down (FCSD) i la Universitat Pompeu Fabra.

L’objectiu del curs és formar persones amb discapacitat intel·lectual perquè el dia de demà puguin treballar en un mitjà de comunicació.

Hi ha dos professors que ensenyen l’assignatura. És a dir, com locutar, com desenvolupar-se en un mitjà, com redactar una notícia, com entrevistar…

El curs m’ha permès viure l’experiència de parlar davant d’un micròfon. Al principi imposava una mica, però després perds la por.

En un futur, m’agradaria treballar en un mitjà de comunicació, sobretot en ràdio o televisió. Un dels professors em diu que tinc veu de locutor de magazine.

Un dia ens va visitar Adrià Bas, editor del programa ‘Solidaris’ de Catalunya Ràdio. Ens va donar alguns consells per vocalitzar millor.

Periodisme digital

Aquest curs no és la meva primera experiència en el món de la comunicació. Des de fa un temps col·laboro al portal Èxit21 de la FCSD. És un diari digital posat a disposició de les persones amb discapacitat intel·lectual amb l’objectiu que ens fem un lloc en el món dels mitjans de comunicació.

A Èxit21he après a escriure millor articles, he rebut formació sobre periodisme i m’he relacionat amb altres redactors. M’agrada molt anar-hi.

Periodistes de prestigi com Antoni Bassas, Xavi Coral o Neus Bonet, degana del Col·legi de Periodistes de Catalunya, ens han fet classes magistrals sobre periodisme.

Crec que tothom pot fer periodisme si s’ho proposa. Tots tenim dret a explicar la nostra visió del món.

Shares

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Catalan   English   French  Spanish