La rutina diària a través dels meus ulls

A la meva rutina diària, entre les meves cinc hores diàries en les que actualment exerceixo la meva professió (auxiliar administratiu), i altres activitats (com participar en el diari digital Èxit21, els cursos de teatre i balls de saló i les activitats del grup d’amics de la Fundació Catalana Síndrome de Down) vaig omplint la meva particular “agenda de ministre”.

Acostumo a començar el dia sortint de casa entre les 08:00 i les 08:30, encara que intento sortir una mica abans per anar sense pressa al meu lloc de feina. El dilluns en acabar al migdia em dirigeixo a la Fundació Catalana Síndrome de Down per dinar amb els companys de l’equip de redacció d’Èxit21. Seguidament ens reunim tota la redacció i decidim quins són els articles que publicarem al nostre portal.

A mi m’agrada escriure articles d’opinió de temes diversos (poesia, cinema, televisió…) i sobre ressenyes esportives del cap de setmana. També faig entrevistes. En els més de cinc anys que porto col·laborant a Èxit21 he entrevistat a gent com Juan Echanove, Joan Pera o Tino Soriano. Aquestes entrevistes em porten a conèixer millor l’altra persona.

Els dimarts a la tarda faig un curs de teatre. Aprenc a fer improvisacions d’escenes i coneixements físics del cos. El fet de fer les classes de teatre m’ha permès veure que la vida és ―com se sol dir― “puro teatro”. És a dir, qualsevol ciutadà pot “actuar” en algunes circumstàncies.  

Els divendres faig el curs de balls de saló. Amb aquesta activitat s’inicia el meu cap de setmana. Els dissabtes a la tarda (o algun que altre diumenge) és quan tinc les sortides amb el meu grup d’amics. Normalment vaig al karaoke, a berenar… I aquesta setmana aniré a veure el clàssic (Barça-Madrid) a un bar per així poder escriure l’article per Èxit21.

La resta de dies que em queden lliures, les tardes dels dimecres i els dijous, passejo pel barri amb la meva mare. Aprofito per fer la travessa de la lliga de futbol i algunes compres.

El diumenge és l’únic dia de la setmana que em permeto descansar per tornar a començar una nova aventura l’endemà dilluns.

És evident que tot i tenir un cromosoma més que la resta dels ciutadans que formen part del nostre dia a dia, els joves amb Síndrome de Down podem tenir una agenda igual a la de qualsevol altre treballador amb qualsevol altre ofici.

+ posts

Redactor. “ÈXIT21 hará que nos conozcan un poco más para que, antes de juzgarnos, sepan algo más de nosotros. Si no, nos discriminan por una cosa u otra. Antes de hablar, informarse mejor. Para mi es un medio de comunicación para ampliar mi CV periodístico”.

Francisco Marin té una novel·la en curs.
Francisco Marin té una novel·la en curs.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *