UNA CITA FAMILIAR

El passat 14 de març va tenir lloc a l’edifici de la Fundació ONCE la X Trobada de Famílies organitzada per la Fundació Catalana Síndrome de Down (FCSD), en la qual els usuaris de l’entitat comparteixen espai amb les seves famílies. Aquest any, l’event ha tingut com a convidat el periodista Xavi Coral, que recentment havia impartit una classe magistral de periodisme en el marc d’un consell de redacció de la revista digital Èxit21 i després del qual va ser entrevistat per la redactora Cristina Morales.

UN ACTE RODÓ

Katy Trias, directora general de la FCSD, va ser l’encarregada de pronunciar el discurs d’obertura de l’acte, que aquest any arribava a la seva desena edició. Per commemorar aquesta efemèride, a l’auditori es va projectar un vídeo que repassava el que han donat de si aquestes deu últimes trobades familiars i els personatges públics que hi han participat any rere any; com ara l’entrenador Pep Guardiola, la cantant Beth, el futbolista Xavi Hernández, l’il·lusionista Màgic Andreu o el periodista Albert Om, entre d’altres.

TAULA CORAL

A continuació del vídeo commemoratiu, Xavi Coral va conduir la taula rodona, en la qual van participar cinc persones que participen en diferents serveis que van compartir amb els assistents les seves aficions i ocupacions laborals. Les cinc persones que hi havia assegudes eren: la Marina Alcaide, que surt amb un grup d’amics de la Fundació; en Sergio Carreras, que treballa a la Fundació Abertis; la Mireia Pons, amb feina al Parlament de Catalunya; en Carlos Rueda, que està laboralment ocupat al restaurant “Lactuca”; i per últim, en Jairo Conesa, a qui el servei Col·labora de la FCSD li va aconseguir feina en un menjador escolar. Justament va ser el que va protagonitzar el moment més anecdòtic de l’acte quan es va arrencar a cantar una saeta de processó de Setmana Santa.

Drets per a un món millor

Per la seva banda, els components de l’Assemblea  de Drets  de la FCSD van reivindicar els drets de les persones amb discapacitat. A les seves intervencions van parlar sobre l’ONU, la solidaritat, el poder viure de forma independent,  la sinceritat, el respecte a la diversitat, la inclusió, la pau  i de la Convenció  dels drets de les persones amb discapacitat.

L’Assemblea de drets consisteix en un espai de diàleg per poder parlar sobre aspectes i valors de la nostra societat com la justícia, la inclusió o  la llibertat.

L’acte va acabar amb una foto de família de tots els assistents.

Shares

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Catalan   English   French  Spanish