Ruperta celebra el seu aniversari

La famosa carbassa del “Un, dos, tres…”, el mític concurs de TVE1, està d’aniversari i compleix 48 anys. La mascota taronja ha estat molt estimada i recordada per tots els seguidors d’aquest llegat televisiu tan memorable que ens va fer passar bons moments durant la nostra infància i joventut.

En la primera etapa del programa, no era considerada una mascota en el sentit estricte, ni tenia nom. Simplement era un dels premis que podien aparèixer a la subhasta per desgràcia dels concursants, ja que suposava marxar a casa sense res. En el programa van aparèixer tot tipus de carbasses enviades des d’horts de tota la geografia espanyola.

En la segona etapa del “Un, dos, tres… responda otra vez”, la nostra carbassa preferida va estar present des del primer moment, ja que apareixia a les promocions que anunciaven el retorn del programa. Va ser en l’estrena de l’etapa, quan després de les paraules inicials de Chicho Ibáñez Serrador, vam veure per primera vegada la carbassa moure’s i cantar a la capçalera del programa.

La veu era del genial Ibáñez Serrador, que tenia el següent truc: Chicho gravava la cançó del programa i després els tècnics de so acceleraven la velocitat de reproducció i s’aconseguia l’efecte. A més, Chicho la va batejar en aquesta etapa com a Ruperta.

En la tercera etapa, la carbassa Ruperta també va ser la mascota del “Un, dos, tres…”, però Chicho Ibáñez Serrador va anunciar que la carbassa li havia dit que se sentia gran i que li havia demanat ser relevada; per això, quan passessin algunes setmanes, seria substituïda per un altre personatge.

Malgrat això, van ser trenta-set setmanes les que Ruperta va acompanyar els espectadors, i en què va aparèixer de formes, mides i caracteritzacions molt diverses.

SEMPRE AMB EL PÚBLIC

Amb el temps, la carbassa Ruperta tornaria als nostres llars la nit dels divendres, després de diverses etapes en què s’havien succeït diverses mascotes. La idea va ser un èxit i la carbassa seguia sent recordada per la majoria dels espectadors malgrat el temps transcorregut des de la seva última aparició al programa.

En les etapes dels anys noranta, Ruperta va adquirir una mida més reduïda i a la taula de la subhasta a vegades arribava amb barret i altres sense ell. I en ocasions, sota d’aquest barret o d’una tapa superior, s’obria un forat que amagava a l’interior noves targetetes o regals variats, de manera que no sempre la carbassa era un premi negatiu per als concursants.

El 2004, amb la renovada versió del concurs, Ruperta va tornar a tots els llars dels espanyols amb un llibre sota el braç. La carbassa, símbol icònic del programa, no podia faltar al “Un, dos, tres… ¡a leer esta vez!”. Chicho Ibáñez Serrador era conscient d’això i no va voler inventar cap personatge nou que pogués ser la mascota del programa.

La carbassa Ruperta es va convertir així en l’única mascota que va conèixer tots els presentadors del “Un, dos, tres…” i també la fidel companya de tots els seguidors d’aquest entraanyable i meravellós concurs.

Vanesa Reinón escribe sobre cultura: el teatro, los viajes y el baile son sus pasiones. Es la más reciente incorporación a la redacción de Èxit21.

Tagged:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *