La discapacitat en femení decideix a Leon

Els dies 24, 25 i 26 de novembre vaig anar a Leon a l’esdeveniment anomenat Yo decido, organitzat pel Comité Español de Representantes de Personas con Discapacidad (CERMI).

Hi vaig anar en representació de la Fundació Catalana Síndrome de Down (FCSD). També hi havia gent política, com l’alcalde de Leon, José Antonio Diez, i l’expresident de govern José Luis Rodríguez Zapatero, entre altres. 

Amb l’expresident de govern, José Luis Rodríguez Zapatero.

La presidenta del CERMI es diu Concha Diaz, i també és activista com jo. És molt agradable, vaig parlar amb ella amb l’ajuda d’una intèrpret de llengua de signes. 

També vaig conèixer l’Ana Pelaez que és de l’ONU. També hi havia representants d’altres fundacions. Quan va acabar el primer dia de l’esdeveniment, vam fer una fotografia de família tots junts.

Els participants ens vam traslladar a la seu de la Diputació de Leon. Allà mateix, es va fer una lectura pública i també hi havia una inauguració de l’exposició Yo decido, un pica pica i per animar la gent, també hi havia un concert. Després del concert vam anar a l’hotel a sopar i descansar.

Espais de treball

El dia següent hi havia diferents espais de treball de grups.  Jo vaig escollir l’espai de treball de “Reivindicar els drets”. Vaig explicar que sóc una dona activista, que he anat a l’ONU a fer una declaració de drets de les dones en càrrecs de lideratge polític i públic. També vaig dir que estic a Èxit21, a l’Assemblea de Drets Humans Montserrat Trueta i que soc vocal al Institut Municipal de Persones amb Discapacitat (IMPD). Vam parlar de diferents discriminacions que patim les persones en situació de discapacitat intel·lectual.

Per la tarda, vaig anar a una manifestació del moviment feminista de Leon, anomenada 25N contra la violència a les dones. Vam reivindicar que ja n’hi ha prou de violència. En acabar la manifestació ens esperava un autocar que ens va portar fins a l’hotel a descansar. 

Diumenge va haver-hi una cerimònia d’entrega de premis Cermi i la clausura del VI Fòrum Social de Dones i Nenes.

El centenari a Madrid

El 6 de març de 2024 es farà a Madrid el Fòrum Social de Dones i Nenes amb Discapacitat del CERMI al Parlament de Madrid. 

També durant el 2024, se celebraran els 100 anys del CERMI a Madrid i serà al novembre 2024, els dies 24 i 25, i espero també poder anar-hi.  

+ posts

Redactora i presidenta de l’Assemblea de Drets Humans Montserrat Trueta. És activista pels Drets Humans de les persones en situació de discapacitat intel·lectual. I també és vocal a l’IMPD de Barcelona (Institut Municipal de les Persones amb Discapacitat). “ÈXIT21 pot servir a la societat per veure que hi ha moltes opinions i notícies diferents i això va bé per la gent de fora perquè vegin aquestes opinions diferents. Per a mi em serveix perquè aprenc coses i em sorprenc de coses que no sabia”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *