EN RECORD D’UNA LLEGENDA

La setmana passada va fer cinc anys des de la mort de Johan Cruyff a causa d’un càncer de pulmó. La seva trajectòria com a jugador de futbol professional va començar a l’Ajax d’Amsterdam, on va guanyar vuit Eredivisie, la lliga holandesa, i altres tres Copes d’Europa.

Després de jugar a l’Ajax va venir al Barça, a l’any 1973. En aquesta primera temporada ja va guanyar una lliga amb el seu nou club i a l’any 1992, ara com a entrenador blaugrana, també va guanyar la primera final de la Champions, partit recordar pel gol de falta de Koeman, l’entrenador actual del Barça que torna a confiar en els més joves i està aconseguint guanyar-se la confiança de tots.

Johan Cruyff, en la seva etapa com entrenador del Barça, va dirigir l’equip des de l’any 1988 fins al 1996, però també va jugar i entrenar amb la selecció Holandesa. Primer, com jugador, en els anys que van de l’any 1966 al 1977. En aquests anys va guanyar l’Eurocopa de l’any 1976 i també un mundial, a l’any 1974. Johan Cruyff va ser un dels grans, un jugador i futbolista que la gent recordarà tota la vida, especialment aquells que es van aficionar al futbol veient-lo jugar.

Homenatge del Barça
En el seu record el nou president del FC Barcelona, Joan Laporta, li va retre tribut al costat de la seva família, a l’esplanada on hi ha una estàtua seva com homenatge del club que va defensar i entrenar.

Per una altra part sembla ser que el nou President pensa també en el seu fill, Jordi Cruyff, com a possible nou Director Esportiu del club.
Per una altra banda també Johan Cruyff es el nom que porta l’Estadi on juguen les categories inferiors del Barça. Amb ell, amb Johan Cruyff, el Barça va començar a gaudir del bon futbol.

Shares

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Catalan   English   French  Spanish