El Barça comença el 2018 sentenciant la lliga?

Des del 18 d’agost de 2017, el Barça d’Ernesto Valverde iniciava una lliga reconstruint el “puzzle” que Luis Enrique havia deixat desencaixat. I veient els partits de les primeres jornades, les peces no han trigat a encaixar.

Veient els resultats, salta a la vista que el balanç no pot ser més positiu: en 17 jornades disputades, els blaugrana han aconseguit 15 victòries (entre elles, l’aclaparador triomf al Santiago Bernabéu), cap derrota i tan sols 2 empats. Encara que de moment l’únic “títol” que han aconseguit és el de campió d’hivern (aquest ja no l’hi treu ningú), aquests números conviden a somiar amb la possibilitat d’aconseguir un nou campionat de lliga.

Amb aquest Barça tot és possible

També és cert que tan sols hem arribat a l’equador de la lliga i, per tant, encara queda molt per jugar. Però el que està clar és que la meitat del camí ja està recorregut i la copa està més a prop.

El culer ha viscut l’aturada de Nadal amb la tranquil·litat de saber que s’han fet els deures i que el tràngol més important de la temporada (tant en lliga, Champions així com la Copa del Rei) s’encara amb les màximes expectatives gràcies a la recuperació de Dembele i el fitxatge estrella de Coutinho. Dos reforços de luxe per aquest 2018. I vistos els reptes que l’equip té a la seva mà, podem dir que amb aquest Barça tot és possible.

Aquest escenari prometedor per als blaugrana, s’ha vist afavorit per una nova ensopegada del Reial Madrid que va deixar escapar dos punts de la seva visita a Balaídos.

Li va tocar la “grossa” del Bernabéu

El clàssic R.Madrid vs Barça es va disputar el 23 de desembre i, com molts esperàvem, els jugadors ens van oferir l’espectacle que s’espera d’un xoc d’aquest calibre. La primera meitat va ser blanca, però la segona va estar clarament dominada pels blaugrana.

Els “merengues” de Zidane van començar com miures sortint amb tot el seu potencial sabent tot el que es jugaven (estaven a 11 punts), però el Barça començava a donar senyals amb serioses advertències, però sense concloure l’execució.

La segona part va ser una pel·lícula ben diferent i el primer protagonista seria Luis Suarez marcant en el minut 54 el 0-1. Messi, de penal, li seguiria amb el 0-2 al 64; i Aleix Vidal li va posar la cirereta al pastís amb el 0-3 final. Sens dubte aquests “nens de Sant Indefonso” van aconseguir que al Barça li toqués la “grossa” del Bernabéu amb una nova exhibició.

Després d’aquest balanç del 2017 i l’arrencada fulgurant del nou any, ens podem preguntar si el Barça comença el 2018 sentenciant la lliga. Uns diuen que sí, que la lliga ja està al sac; i altres diuen que no, que encara queda molt per jugar. I vostès, lectors, com ho veuen?

Shares

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Catalan   English   French  Spanish