Jordi Basté: “El món de la discapacitat és un món invisibilitzat als mitjans” 

Èxit21 entrevista al periodista Jordi Basté, director i presentador d'”El món a RAC1″.

Shares

Judith Colell: “La diversitat en el cinema s’ha de naturalitzar”

Èxit21 entrevista a Judith Colell, presidenta de l’Acadèmia del Cinema Català i vicedegana d’empresa de la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna

Shares

Liceth Cedeño: “M’encantaria treballar en un museu”

Èxit21 entrevista a Liceth Cedeño, alumna del curs d’Auxiliar de Museus de la FCSD i la UPF, que ha fet les pràctiques al Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC)

Shares

Artur Fernández: “El bullying demana la implicació de tota la comunitat educativa”

Èxit21 entrevista a Artur Fernández, coordinador del servei d’Inclusió Escolar de la FCSD

Shares

Miquel Pucurull: “Corro uns 50 km a la setmana”

Èxit21 entrevista a Miquel Pucurull, atleta popular i autor del llibre “Mai no és tard”

Shares

Marisa Aguirre: “La inclusió és com un embut”

Èxit21 entrevista a Marisa Aguirre, psicòloga argentina autora del llibre “Las preguntas de Delfina”

Shares

Chelo Loureiro: “Tot el que no es mostra és com si no existís”

Èxit21 entrevista a Chelo Loureiro, productora de “Valentina”, que va guanyar el Goya a la millor pel·lícula d’animació del 2022.

Shares

Reyes Alcoverro: “A la FCSD he viscut una experiència gratificant”

Èxit21 entrevista a Reyes Alcoverro, extreballadora de la FCSD

Shares

JOSEP BARBA: “EL CONFINAMENT HA TINGUT UN EFECTE NEGATIU EN ELS PACIENTS AMB SD”

Èxit21 entrevista al Dr. Josep Barba, psiquiatra

Shares

ENCARNA MUÑOZ: “CADA VEGADA ENS COSTA 6-7 ANYS ACONSEGUIR ALGUN OBJECTIU”

Èxit21 entrevista a Encarna Muñoz, representant de la discapacitat auditiva al Consell Rector de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat (IMPD)

Shares

LUPE HURTADO: “TENIM EL DRET DE SER FELIÇOS”

Èxit21 entrevista a Lupe Hurtado, coach motivacional

Shares

CARME RIU: “EL ‘NORMALISME’ ÉS UN MALTRACTE QUE ES DÓNA A LES PERSONES QUE SOM DIFERENTS”

Èxit21 entrevista a Carme Riu, vocal de la discapacitat física al Consell Rector de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat (IMPD).

Shares

ODILE FERNÁNDEZ: “EL TEATRE M’HA SERVIT PER MOLT”

L’Odile Ferández, actriu que hem vist créixer al teatre de la FCSD, ha estrenat escenaris amb l’obra Amy & the Oprhans, un text de la nord-americana Lindsey Ferrentino que la companyia de teatre La Niña Bonita presentava a la Sala Versus Glòries els mesos de febrer i març de 2020.

Membres de la companyia de La Niña Bonita van definir l’obra com una aposta no convencional, amb un tractament de la realitat sense paternalismes ni proteccionismes.

Shares

BEATRIZ RUIZ: “LES MEVES POESIES MAI PAREN”

Shares


JORDI SERRAT: “FA MOLTS ANYS LA MIRADA CAP A LA DISCAPACITAT ERA MOLT DIFERENT”

Jordi Serrat, periodista i professor de la Universitat de Vic

Shares

“TREBALLAR AMB EL PÚBLIC INFANTIL NO ÉS GENS FÀCIL, PERÒ ÉS MOLT BONIC”

Us deixo la meva entrevista amb la Cristina López, actriu i protagonista en obres de teatre com “La Dona Pantera” o “Flors Carnívores”. A més, és professora de teatre a l’escola Fasia per a persones en situació de discapacitat intel·lectual.

Ha sigut una molt bona oportunitat fer aquesta entrevista amb tu Cristina, breu però inspiradora.

Shares

“TOTHOM QUE VULGUI FER TEATRE, ENDAVANT, NO ÉS FÀCIL, PERÒ S’HA D’INTENTAR”

Aquest cop he entrevistat a en Jaume Casals, actor català de cine, teatre i televisió.

Recordeu a en Bruno de La Riera? Doncs és ell, en Jaume. O en Xavi a l’obra de teatre Kràmpack? També és ell.

Un cop més, agraït d’haver passat una estona xerrant amb en Jaume.

Molta merda en endavant!

Shares

“RES ÉS SEGUR, TOT POT CANVIAR D’UN MOMENT A UN ALTRE, PERÒ SEGUIM FENT TEATRE”

El Pau Oliver és un jove actor que va començar fent teatre a Ningú et va dir que fos fàcilLa Rebel·lió o la Filla del mar. També forma part de la família del club Super3 fent el personatge de “Dan” que aquesta temporada ja acaba.

A part d’això, ha estudiat a l’Institut del Teatre durant quatre anys, i espero que no pari de fer coses perquè tot el que ha fet m’ha encantat.

Shares

“AL TEATRE NOMÉS NECESSITES GANES I POCA VERGONYA”

Entrevistem a Mònica Macfer, actriu de cine, televisió i teatre. Recentment ha protagonitzat “Open”, una

La Mònica Macfer va començar a cantar amb el grup musical del Super 3, els sp3. Es va estar formant durant quatre anys i un cop acabada aquesta etapa va seguir el seu camí fent teatre a l’obra Open, al teatre de l’Eixample.

Al mateix temps ha està fent ¿Quieres pecar conmigo? i al mes de gener estrenarà amb la companyia El Terrat L’Èxit de la temporada al teatre Coliseum per celebrar els trenta anys del Terrat, el grup que va liderar Andreu Buenafuente des de Reus.

Macfer ha sortit també als 40 principales i també ha fet televisió a la seriè Se quien eres, de Telecinco, a Cites, a TV3, o Antena 3 al programa Homo Zapping.

Conèixer i parlar amb la Mònica ha sigut una gran sort i us recomano seguir tot el que fa. Espero que continuï com fins ara i no pari de fer coses.

Shares

“NO ES TRACTA DE FER-HO, SINÓ DE FER-HO BÉ”

El Francesc Garriga va començar treballant per Catalunya Ràdio amb el programa Tenim un Punt. Era la temporada 2011-2012.

Un cop acabada aquesta primera etapa professional va treballar per El club de la Mitjanit, també a Catalunya Ràdio. Aquest programa tant es podia escoltar com veure a la televisió, una etapa que va des de l’any 2015 fins a l’any 2020.

Des del mes de setembre passat, se’l pot veure a l’Onze, el nou canal esportiu d’Esport3 que va canviar de nom i de format.

El Francesc és un gran periodista d’esports i el segueixo cada nit al programa Onze. Espero que segueixi fent televisió o ràdio.

Shares

“SEMPRE QUE PUGUEM, FAREM MONÒLEGS”

Dani Diestre és un jove emprenedor que ha estudiat Enginyeria Industrial. I juntament amb un company han tingut la inquietud d’emprendre un negoci, l’empresa “El monólogo”, en la qual organitzen i produeixen espectacles de monòlegs.

Una part de la seva audiència és gent jove que abans no havia anat mai a un espectacle de monòlegs i que han tingut l’oportunitat de veure’ls per primera vegada  per Instagram en la pàgina que van crear.

Els primers monòlegs que van organitzar van estar al bar “Sotavent” al barri de Sarrià, en el qual van tenir molt d’èxit. Desprès van cercar un espai més gran al  ”El Quinto”, on col·laboren oferint monòlegs, amb una programació contínua.

El passat estiu van participar en un nou projecte i al “Cinema Brava”a Begur, és un “autocine” amb un espai de concerts, ioga, amb molt contingut cultural i on ells van aportar un espai de monòlegs que va tenir força audiència.

També han col·laborat amb el grup Capítol fent marketing digital i promoció dels seus espectacles.

La pandèmia els ha afectat a nivell presencial, si bé han iniciat un programa per Instagram “El monólogo en casa”, fent entrevistes a gent del sector de la cultura, jugadors de futbol, etc.

Són una empresa en moviment i actualment tenen idees noves per a desenvolupar en el sector de l’entreteniment.

El Dani és un noi que li agrada molt el món de la cultura i els monòlegs i desitjo que faci moltes coses.

Shares

“QUAN INTERPRETO TRACTO DE PARLAR I SENTIR DES DE LA VERITAT, SENSE DISFRESSES”

El Pablo Capuz és un jove actor de teatre, televisió i cinema va començar a l’escola Nancy Tuñón a Barcelona.

A l’any 2018 va sortir a la sèrie de televisió “Com si fos ahir” de tv3 i un any més tard va sortir a la sèrie “Merli Sapere Aude” de movistar i tv3, una sèrie a part de Merlí .

També ha fet obres de teatre “El despertar de la primavera” al teatre Victoria de Barcelona.

I per últim ha participat en la pel·lícula “Eruption” de Roberto Pérez.

El Pablo és un bon actor i espero que faci moltes coses més, és una sort haver-lo conegut.

Shares

VERO CENDOYA: “HI HA MOLTA GENT QUE TÉ SD QUE COMUNICA MOLT MILLOR QUE GENT QUE NO EN TÉ”

Èxit21 entrevista a Vero Cendoya, ballarina i coreògrafa

Shares

ELOI COLLELL DÓNA UNA LLIÇÓ D’INCLUSIÓ

Aquest cap de setmana ha tornat a TV3 el programa “Per què volen els avions?”. El seu presentador és l’Eloi Collell, una persona amb síndrome de Down, que en aquest primer programa de la nova temporada va entrevistar a diferents col·lectius professionals del mon escolar i dels serveis socials, també a l’actriu de teatre, Laura Aubert; a la cantant Judit Neddermann; i al pallasso Tortell Poltrona.

En aquest programa també ens va ensenyar com es feia una PCR i ens explicava que tenia una mica de angunia, però que s’ha de ser valent, va dir.

Ha sigut un programa molt interessant, on és va poder veure com estaven portant els entrevistats el tema de la Covid 19. Cadascun d’ells va poder explicar el que sentia i els mals moments que han tingut de passar.

L’Eloi Collell és un gran presentador i una referencia de futur. Calen més persones amb situació de discapacitat fent programes en els mitjans de comunicació perquè vegi la societat que nosaltres també som capaços de fer bona televisió o ràdio.

Amb l’estrena del programa “Per què volen els avions?” hem tingut l’oportunitat d’entrevistar al seu presentador, l’Eloi Collell, la primera persona amb síndrome de Down que presenta un programa a la Televisió de Catalunya.

Més oportunitats
Els periodistes tindrien d’agafar més persones a les seves redaccions amb situació de discapacitat i respectar el llibre d’estil d’Èxit21. Amb aquest llibre d’estil, que l’hem fet entre tots i totes, és poden veure una sèrie de coses importants, com per exemple que la Síndrome de Down no és una malaltia, però també que nosaltres podem fer les coses.

La inclusió és per tothom , primer s’ha de reforçar i s’ha de respectar.

Shares
Catalan   English   French  Spanish