ROMEU I JULIETA MÉS INCLUSIU

A l’Assemblea de Drets Humans Montserrat Trueta (ADHMT) de la Fundació Catalana Síndrome de Down (FCSD) ens va visitar un director de cinema, el Xavi Berraondo. Vol fer un curtmetratge amb persones en situació de discapacitat i, juntament als membres de l’Assemblea vam decidir fer un curtmetratge d’humor sobre l’obra de William Shakespeare, Romeu i Julieta. Ho farem fins a finals del proper mes de gener.

Fer un curtmetratge ens fa molta il·lusió, i des del primer moment ja tenim ganes de veure el resultat final. Segur que serà una gran experiència per a tots nosaltres i que també aprendrem amb el Xavi Berraondo. Esperem que sigui una nova i bona experiència.

Xavi Berraondo ha fet, entre moltes altres, series com Nissaga de Poder, Ventdelplà, Infidels, Laberint d’Ombres, Sin tetas no hay paraiso… i ara amb ell, persones amb situació de discapacitat intel·lectual, també tenim un paper important al curtmetratge que farem amb ell i l’hem d’aprofitar.

Ja s’han distribuït alguns dels papers de l’obra. Participen al curtmetratge Andreu Trias, Clara Hervás, Noelia Arias; Jordina  Amorós, Eva Casalprim, Quim Martí, Ana Rodríguez, Mario Castejon i jo mateix.

Que ens respectin els drets 

Berraondo té l’objectiu de conscienciar a la societat amb aquest curtmetratge i fer-ho amb la participació de les persones en situació de discapacitat intel·lectual de la FCSD. Des de l’Assemblea de Drets Humans Montserrat Trueta compartim aquest objectiu de conscienciar la societat i parlem dels nostres drets, drets que cal defensar. Com per exemple el dret a la cultura, a tenir una feina digna o viure de forma  independent. I cada cop, junts, ho estem aconseguint. El resultat final serà bo.

Des dels espais de participació de la FCSD , que son Exit21 i l’Assemblea volem participar en la Comunicació i conscienciació sobre nosaltres. Com diu la Convenció “Res sobre nosaltres sense nosaltres”. Aquest curtmetratge ens pot ajudar a visibilitzar que tenim molt a dir.

Espero  que serveixi perquè es respectin més els nostres drets.

Per un món més just.

Shares

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Catalan   English   French  Spanish