L’IMPD, COMPROMÈS AMB UCRAÏNA

El passat dia 03 de març de 2022 vaig tenir una reunió extraordinària del Consell Rector de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat (IMPD) a la Sala Ginovart de l’Ajuntament de Barcelona.

Jo vaig anar presencial però es podia fer presencial o online. A més a més dels Vocals, per part de l’IMPD van participar el gerent Jordi Tudela, el regidor Joan Ramon Riera; el advocat Toni Galiano; i Inma Alemany, representant del departament de participació de l’IMPD i també representant dels treballadors. També van participar representants dels partits polítics, com ara Ana Garcia del grup municipal Valents; Montse Bedí d’Esquerra republicana; Nico ortiz de ciutadans i Laura P. Castaño tinenta d’alcalde.

Els punts de l’ordre del dia eren presentar-nos entre nosaltres, aprovar una declaració institucional sobre Ucrania i presentar de nou el pla d’accessibilitat Universal.

Ajuts a les persones refugiades amb discapacitat 

L’IMPD es mostra en disposició d’ajudar a les persones refugiades d’Ucraïna en situació de discapacitat . Vam aprovar aquest punt. Últimament ho estan dient cada dia per les notícies. Hi ha una guerra a Ucrania i moltes persones estan mirant de marxar del pais. A mi em semba molt bé acollir persones com a refugiats, vinguin d’on vinguin.

Barcelona cognitivament accessible 

Per últim ens van explicar el Pla d’accessibilitat Universal previst per 2022-2030. 

Vam veure uns documents amb gràfiques i estadístiques d’analisis d’accessibilitat a la ciutat. A Barcelona hi ha 10 districtes i cadascun funciona per separat, però el Pla engloba tots els districtes. 

Joan Ramon Riera ens va dir que a Barcelona es fa una renovació permanent de la ciutat. Aproximadament cada 15 anys tot lo vell s’ha de substituir per lo nou, i això es pot aprofitar per fer un sistema de gestió que faci que tot sigui accessible per tothom, a mesura que es va renovant la ciutat. L’objectiu del mandat és deixar les bases consensuades per tirar endavant 4 grans paquets:

  • Urbe (pedra i carrers, places i habitatges);
  • Cartera de serveis públics (transport; cultura; casals; centres cívics; oficines atenció ciutadana); 
  • Gobernança (com prenen les decisions); 
  • Gestió del coneixement. Innovació i investigació.

Sobre aquest punt vaig reivindicar l’accessibilitat que necessita el col·lectiu de persones en situació de discapacitat intel·lectual: accessibilitat cognitiva. És a dir, que l’Ajuntament de Barcelona doni una informació més comprensible. També vaig demanar que les hores del meu assistent personal les pagués l’IMPD, en lloc de la Fundació Catalana Síndrome de Down (FCSD).

Vaig dir que l’Ajuntament de Barcelona compleixi la tasa d’ocupació de persones en situació de discapacitat. També vaig demanar que posin més autobusos els caps de setmana perquè no en passen prous.

Impuls a la lectura fàcil 

Per útil també ens van parlar dels Fons Next generation que es volen centrar en accessibilitat comunicativa perquè està tot per fer. L’IMPD ja està demanat pressupostos per fer la seva documentació més accessible. 

Ens van assegurar que el que l’únic que està al sac i ben lligat són els 9 milions d’euros per accessibilitat als barris de muntanya de la ciutat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Catalan   English   French  Spanish