UN SANT JORDI (MALGRAT TOT) ESSENCIAL

La diada de Sant Jordi del 23 d’abril és un dia especial. La gent regala roses i llibres, i si vas pel centre de Barcelona hi ha molt ambient.

Hi han parades de llibres i roses, però també pots gaudir passejant tranquil i distraient-te a cada pas. A mi aquest dia sempre m’ha agradat molt. Acostumo a comprar algun llibre i aquest any he comprat el llibre de “El Petit Príncep”.

La imaginació vola alt
“El Petit Princep” és una història que va imaginar, dibuixar i escriure Antoine de Saint- Exupéry, un escriptor i poeta francès que va morir en un accident d’avió.

La història comença amb un viatge en avió pel desert del Sàhara i una averia del motor. Al despertar sobre la sorra l’aviador sent la veu del Petit Príncep, qui anirà explicant el seu viatge fins a la Terra des d’un planeta molt especial.

El Petit Príncep parlarà dels personatges que ha anat coneixent en el seu viatge. Una rosa, un rei, el vanitós, el bevedor, l’home dels negocis, el fanaler i el geògraf.
També explica que a la Terra ha conegut i vist a moltes persones, concretament “dos milions de persones grans”. Al final l’aviador decideix reparar l’avió i buscar aigua, parlen i el Petit Príncep, que ja porta un any a la Terra, ha de tornar al seu planeta d’origen per tenir-ne cura.

Aquest ha sigut el llibre que he escollit per Sant Jordi després de veure l’obra de teatre.
Com diu el Petit Príncep, “allò essencial és invisible als ulls”, i aquesta frase és extrapolable a la situació actual de pandèmia. Malgrat tot, hem gaudit un cop més dels llibres i les roses.

Shares

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Catalan   English   French  Spanish