La Laia per fi entra en joc

Recentment, les xarxes estan fent ressò d’una notícia trista que sortosament ha tingut un final feliç. La Laia, una noia de 14 anys amb la síndrome de Down, no podia participar a la copa d’Espanya de volei infantil perquè la Federació Española no li permetia inscriure’s ja que té un any més que les noies de la seva categoria. Finalment, la federació va rectificar i la Laia podrà competir. Però aquesta notícia em fa qüestionar si el fet de tenir la SD és també una raó perquè no la deixin jugar.

El Club voleibol Esplugues, on juga la Laia, va denunciar aquesta situació i va arribar a proposar a la federació que el seu equip perdés tots els partits a canvi que la Laia jugués. El club i els pares de la Laia van començar una campanya a les xarxes socials amb les etiquetes #LaiaJuega i #Inclusión per conscienciar i que altres associacions se sumessin a la causa. Entre altres, la FCSD va compartir la notícia a les seves xarxes donant el suport absolut a la Laia. Per part meva, faig aquest article perquè en nom d’Èxit21 també volem recolzar-la.

La Federació Española de Voleibol nega discriminar a la Laia perquè defensa que aquestes son les normes de la competició, i proposa que la Laia s’inscrigui a l’equip que li tocaria per edat. Això faria que la Laia deixés d’anar amb les seves amigues. Al final, la federació ha canviat d’opinió. Rectificar és de savis.

Em poso a la pell de la Laia perquè sé el que està patint, i perquè sé que a ella li agrada jugar amb el seu equip en una competició tan important. Personalment, em sentiria trist si el que ha passat la Laia m’ho haguessin fet a mi. És just?

Ens omplim la boca d’inclusió de les persones en situació de discapacitat i ningú sap que vol dir inclusió, perquè creiem que la Laia estava perfectament inclosa, però arrel d’aquesta notícia ens adonem que encara queden moltes coses per millorar.

Sempre diem que volem un món més just, però em pregunto: és just el que li ha passat a la Laia? És més, hagués estat just que el seu equip hagués de perdre tots els partits perquè la Laia pogués jugar? De moment, sembla que aquest món no és totalment just, o almenys jo el veig poc just.

Shares

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Catalan   English   French  Spanish