poesia

18 poetes per enamorar

Des de que tinc coneixement llegeixo llibres de poesia, tant en castellà com en català. De petita, el que m’agradava més era llegir poemes que em transportaven a la fantasia i em divertien molt, com era el cas de Miquel Martí i Pol, amb Bon Profit; o Què li passa a l’ós?, de Maria Martorell.

Eren poemes que feien que el lector pogués llegir de forma amena. És a dir, que no es feien pesats i que eren lleugers a l’hora de llegir. D’acord amb això, tinc tot un repertori d’autors que venero molt, i dels que no pararia de parlar. Aquests són:

1.- Joan Maragall, autor de la Vaca Cega i el Compte Arnau.

2.- Apel·les Mestres, per Rialla d’abril.

3.- Pere Quart, per Cel de Palla.

4.- Joan Salvat Papasseït, per un Pal i Quatre Rodes.

5- Josep Maria de Sagarra, per Vinyes Verdes vora el mar (la més coneguda en el seu repertori).

6.- Josep Carner, per Llàgrimes de Cocodril o els Presseguers.

7.- Salvador Espriu, per Les roques i el mar blau i el Llibre de Sinera.

8.- Olga Xirinacs, per El Cavallet de Mar i l’home dels nassos.

9.- Jacint Verdaguer, poeta que tinc en la memòria des de que vaig visitar Folgueroles, la seva localitat natal.

Aquests serien els que més he llegit i els que m’han fet aprendre. Els poetes en castellà que més m’han fascinat són:

1.- Antonio Gala: Poemas de amor y Anillos para una dama.

2.- Federico García Lorca: La Casa de Bernarda Alba, El poeta habla por teléfono con el amor y El poeta le pide a su amor que le escriba.

3.- Rubén Darío: Pegaso, A Juan Ramón Jiménez y De otoño.

4.- Antonio Machado: El amor y la sierra, El soneto de la Zubia e Inventario galante.

5.- Rafael Alberti: Si mi voz muriera en tierra y Se equivoca la paloma.

6.- Pablo Neruda:  20 poemas de amor y una canción desesperada.

Aquests son els autors que més he llegit a casa. I no em voldria acomiadar sense citar les meves debilitats: Gustavo Adolfo Bécquer, Miguel de Unamuno y Luis Cernuda.

Al capdavall, la meva ànima, a pesar que la tinc trencada per la meitat, sempre la portaré al mar on les veles i el port fan fragància amb la besada i la marinada.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>